Δ.Σ. Θεσ/νικης για ΕΥΑΘ: «Όχι» σε ιδιωτικοποίηση, «ναι» σε δημοψήφισμα

Ομόφωνη απόφαση κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) πήρε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ζητά να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το οποίο θα κληθούν οι Θεσσαλονικείς να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με την ιδιωτικοποίηση, είπε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης πρότεινε η διαχείριση του νερού να γίνεται από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως σε όλη την Ευρώπη εγκαταλείπεται πλέον η ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση του νερού. Πρόσθεσε δε πως δεν πρέπει να αντικατασταθεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο από ένα δημοτικό μονοπώλιο.

«Σε 40 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις εγκαταλείφθηκε η λύση της ιδιωτικοποίησης και επιστρέφουν στη δημοτική διαχείριση του νερού, με τελευταίο παράδειγμα τη Βιέννη, όπου έγινε δημοψήφισμα», τόνισαν ο εκπρόσωπος του συντονιστικού φορέων και πολιτών, με την επωνυμία «SOSTE το νερό», Σωκράτης Φάμελλος και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Διαμαρτυρία για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΥΑΘ


Αφήστε μια απάντηση