Δ.Σ. Θέρμης: ΝΑΙ στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Μετά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΠΕΔΚΜ, δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου υπέρ του ΣΜΑ Ευκαρπίας, στην πρόσφατη συνέντευξη της ΠΕΔΚΜ, έρχεται και το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης να πει «ναι», σημειώνοντας δύο πράγματα:

  • «Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας είναι ένα έργο αναγκαίο και περιβαλλοντικά ωφέλιμο που συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων».
  • «Είναι αδιανόητο και παράλογο να μην επιταχύνονται και αντίθετα να διακόπτονται σήμερα έργα που μειώνουν το δημοτικό κόστος, σε μια περίοδο που οι δήμοι ασφυκτιούν από την περικοπή των χρηματοδοτήσεών τους».

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΡΜΗΣ
Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας είναι ένα έργο αναγκαίο και περιβαλλοντικά ωφέλιμο που συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Αξιοποιεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ και μειώνει το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, σε συνδυασμό με το ΣΜΑ Φοίνικα που ήδη λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για την εξυπηρέτηση των ΟΤΑ του Ανατολικού Πολεοδομικού Συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του δήμου Θέρμης.

Το δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης δηλώνει ότι είναι αδιανόητο και παράλογο να μην επιταχύνονται και αντίθετα να διακόπτονται σήμερα έργα που μειώνουν το δημοτικό κόστος, σε μια περίοδο που οι δήμοι ασφυκτιούν από την περικοπή των χρηματοδοτήσεών τους.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα για αποζημίωση θετικών ζημιών της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου, που έχουν κατατεθεί στο Σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, τα οποία υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ ημερησίως και θα αφορούν στην υπερδεκάμηνη διακοπή του έργου καθώς και την υποχρέωση επιπλέον αποζημίωσης του αναδόχου σε περίπτωση διακοπής του έργου και διάλυσης της σύμβασης, το δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε περίπτωση επιβάρυνσης των δήμων και των δημοτών με νέα χαράτσια και χρέη χωρίς λόγο.

Ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου για το έργο του ΣΜΑ Ευκαρπίας εδώ και 4 μήνες και πρέπει για το συμφέρον των πολιτών όλου του νομού να προβεί άμεσα στην επανεκκίνηση του έργου και στην πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας.

Κανείς μας δεν δικαιούται αυτές τις στιγμές, που δοκιμάζονται οι πολίτες των δήμων μας, να μεταφέρει νέα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους και για το λόγο αυτό δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε καμία επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού και των δημοτών από καθυστερήσεις αναγκαίων και νόμιμων έργων.

 

Διαβάστε επίσης:
Διαμαρτυρία στον εισαγγελέα από τους κατοίκους που δε θέλουν το ΣΜΑ Ευκαρπίας
ΠΕΔΚΜ: Kαταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ για βίαιη διακοπή εργασιών στο ΣΜΑ Ευκαρπίας
ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: «Όχι» στο ΣΜΑ Ευκαρπίας
«Προγραφές» και συνδικαλιστών από ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!