Δ.Σ. Ρόδου: Σφραγίζονται οι φάκελοι των υπαλλήλων, απαγορεύεται η πρόσβαση

Το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου όχι μόνον αποφάσισε ομόφωνα να μην υπακούσει στις εντολές του Μεσοπρόθεσμου και να μη στείλει λίστα, αλλά και προχώρησε ένα βήμα… παρακάτω: έδωσε εντολή στο δήμαρχο και τις υπηρεσίες να σφραγίσουν τους φακέλους των υπαλλήλων και να βάλουν… απαγορεύεται η πρόσβαση στον οποιονδήποτε!!!

Πέραν αυτό, το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο συμβολικά πλαισιονόταν ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς στο προεδρείο, από τρεις πρώην δημάρχους της πόλης αλλά και από σημερινούς αντιδημάρχους που διετέλεσαν δήμαρχοι σε πρώην καποδιστριακούς δήμους αποφάσισε να προσφύγει δικαστικά κατά του Μεσοπρόθεσμου.

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το δημοτικό συμβούλιο Ροδίων:

1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Η διαθεσιμότητα αποτελεί ουσιαστικά συγκαλυμμένη απόλυση. Στο δήμο Ρόδου με τη διαθεσιμότητα-απολύσεις, ανακύπτει τεράστιο εργασιακό, λειτουργικό και κοινωνικό ζήτημα, με την αδυναμία συνέχισης παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, καθώς αποψιλώνονται κρίσιμες υπηρεσίες από εργαζόμενους με ότι τραγικό αυτό σημαίνει για την καθημερινότητα των πολιτών.

2. Καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.

3. Στηρίζει πολιτικά και νομικά το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την μη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

4. Ο Δήμος Ρόδου θα προσφύγει νομικά για την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

5. Να μη συμπράξει ο δήμος Ρόδου με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του.

Καλούμε τον Δήμαρχο και την αρμόδια Δ/νση Διοικητικών υποθέσεων να μη χορηγήσουν και να μην διαβιβάσουν με οποιοδήποτε τρόπο στοιχεία που θα συνδράμουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι του δήμου. Επίσης τα αρχεία των φακέλων όλου του προσωπικού του δήμου σφραγίζονται και απαγορεύεται η πρόσβαση από οποιονδήποτε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!