Δ.Σ. Λέσβου: Σφράγισε το γραφείο προσωπικού για να μην αποσταλούν λίστες

Άλλος ένας δήμος της χώρας, ο μεγαλύτερος σε έκταση (1.650 τ.χλμ.), ο Δήμος Λέσβου, που προήλθε από τη συνένωση 13 πρώην καποδιστριακών δήμων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη, δε θα αποστείλει κατάσταση υπάλληλων ΙΔΑΧ ΔΕ προς διαθεσιμότητα – απολύσεις. Επίσης, με απόφασή του σφραγίζεται το γραφείο προσωπικού για να μην αποσταλεί η επίμαχη λίστα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου

1. Εκφράζει «την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση. Καλεί την Κυβέρνηση και τα Κόμματα που τη στηρίζουν, να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις του ψηφισθέντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, το 3ο Μνημόνιο, και δηλώνει ότι, στηρίζει και πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου, τον μεγαλύτερο  εκτατικά Δήμο της Ελληνικής Επικρατείας, με έκταση  1650 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μήκος ακτογραμμής 400 περίπου χιλιομέτρων, ανώμαλο γεωγραφικό ανάγλυφο, συντεθέντα εκ δεκατριών Καποδιστριακών Δήμων, ο οποίος έχει τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων, αναλογικά με τον πληθυσμό, κυριώτατα στον νησιωτικό χώρο.
Πλέον συγκεκριμένα:

Δήμος

Πληθυσμός 2001

Αριθμ. υπαλλήλων

Αριθμ. κατοίκων ανά υπάλληλο

Δήμος Λέσβου

90.643

540

168

Δήμος Χίου

51.936

500

104

Δήμος Κέρκυρας

109.537

1000

109

Δήμος Πρέβεζας

31.700

780

41

Δήμος Ρόδου

117.007

2000

58

2. Εκφράζει «την πλήρη αντίθεσή του σ’ όλες τις περικοπές που επιβάλλονται σ’ όλη την κλίμακα των αποζημιώσεων των αιρετών της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης και στις περικοπές στις των πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων της Κεντρικής Κυβέρνησης, που, έχει υποχρέωση επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα, πλήρους κάλυψης των λειτουργικών και λοιπών αναγκών της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στις λοιπές διαλυτικές ρυθμίσεις για την λειτουργία των Δήμων».

3. Αποφασίζει «να να μη συμπράξει ο Δήμος Λέσβου καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα κτλ.). αναθέτει δε, στο Δήμαρχο να δώσει τις γραπτές σχετικές εντολές στην αρμόδια υπηρεσία προσωπικού, την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο και καλύπτει απολύτως και να κλείσει το γραφείο προσωπικού».

4. Ζητεί «να συνεδριάσει αμέσως η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, ως τριτοβάθμιο όργανο, ώστε ο αγώνας των εργαζομένων και των Δημαρχιών να έχει την απόλυτη κάλυψη του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, η οποία πρέπει να τεθεί επί κεφαλής του αγώνα για την ανατροπή του 3ου Μνημονίου και όλης της συναφούς νομοθεσίας».

5. Σημειώνει πως διατηρείται «σε αγωνιστική ετοιμότητα, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και οι εργαζόμενοί του, προς την ως άνω κατεύθυνση, με κάθε μορφή δράσεων.

»Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στον κ. Πρωθυπουργό, στους κυρίους Υπουργούς Εσωτερικών, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στον Υπουργό Οικονομικών, και τους  κ. Βουλευτές του Νομού Λέσβου και τα ΜΜΕ».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!