Δ.Σ. Λαμίας: Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις απολύσεις

Tην αμέριστη συμπαράσταση του στους αγώνες των εργαζομένων του δήμου και την κατηγορηματική του αντίθεση στις απολύσεις, εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων.

Ζητεί, δε, την άμεση απόσυρση του Νόμου που αφορά στη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Οι Δήμοι, με βάση όσα ορίζει ο «Καλλικράτης», καλούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες,που αφορουν ολο καιρό το παραγωγικο φασμα και  την λειτουργια του κρατους για τις  οποίες απαιτούνται όχι μόνο οι αντίστοιχοι πόροι, αλλά και το ανάλογο προσωπικό.

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων εχει τις ακολουθες θεσεις:

Εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους.

Η συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες τις οδηγεί στη διάλυσή τους.

Οι Δήμοι δεν μπορουν να γίνουν συμμέτοχοι σ’ αυτήν τη διαδικασία και οι αιρετοι δεν επιθυμουν να έχουν καμία συμμετοχή. Και τούτο διότι:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισε μόνο τις τεράστιες περικοπές των πόρων για τη λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και την τραγική μείωση προσωπικού εξαιτίας της συνταξιοδότησης πολύ μεγάλου αριθμού τακτικών υπαλλήλων χωρίς την αντικατάστασή τους και πάνω από 60% υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι είναι αυστηρά απαραίτητοι για τους δήμους.

Επιπλέον πολύ σημαντικές αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους δήμους ασκούνται εκ των ενόντων. Την ίδια στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το κοινωνικό κράτος μέσα από τις δομές και τις δράσεις της καθώς και να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων τονίζει ότι: «οι ενδεχόμενες απολύσεις δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες στους Δήμους, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς τους και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών,  κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Αντίθετα η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και δεν μας βρίσκει αντίθετους».

Για τους λογους αυτους το Δ.Σ. Λαμιέων Ζητά την άμεση απόσυρση του Νόμου που αφορά διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και οδηγεί τους Δήμους στην ολική κατάρρευση και παράλληλα Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!