Δ.Σ. Ιωαννίνων: Θετικό για το ΠΔ για τη λίμνη

Θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος γνωμοδότησε το δ.σ. Ιωαννίνων, θεωρώντας ως άμεση και επιβεβλημένη την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.

Παράλληλα το δ.σ. Ιωαννίνων έκρινε ότι  περαιτέρω καθυστέρηση στη δημιουργία πλαισίου προστασίας μπορεί να επιφέρει βλάβες στο οικοσύστημα, ενώ κατέθεσε μία σειρά προτάσεων και παρατηρήσεων κρίνοντας ότι στην περιοχή μελέτης πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά το ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης, οι περιοχές προστασίας οικοτόπων με το πολεοδομικό και οικιστικό συγκρότημα της πόλης, τους αγροτικούς οικισμούς, τις περιοχές παραγωγικών δραστηριοτήτων και το ελεύθερο γεωργικό τοπίο.

Οι βασικές παρατηρήσεις που κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το δ.σ. είναι:

– Διατήρηση της ζώνης υψηλής παραγωγικότητας χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και κατοικίες.

– Εκπόνηση Ειδικής Πολεοδομικής Μελέτης για την περιοχή του Μάτσικα.

– Διατήρηση της ζώνης τουρισμού και αναψυχής στην παραλίμνιο με τους όρους που προβλέπεται από τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου.

– Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στην παραλίμνιο περιοχή Ανατολής- Κατσικάς, στο σχεδιασμό της οποίας ο Δήμος θα έχει καθοριστικό ρόλο καθώς το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης αποτελεί ιδιοκτησία του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΔ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑ


Αφήστε μια απάντηση