Δ.Σ. Αθηναίων: Κατά λογοκρισίας και διώξεων δημοσιογράφων

Κατά της λογοκρισίας της ελευθεροτυπίας και των διώξεων των δημοσιογράφων τάχθηκε με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά τη σχετική πρόταση που έκανε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Το πλήρες κείμενο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων διαμαρτύρεται για τα αλλεπάλληλα φαινόμενα λογοκρισίας και τις κάθε μορφής διώξεις δημοσιογράφων οι οποίες πλήττουν την ελευθερία του επώνυμου δημόσιου λόγου και της σκέψης που είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Όσοι πασχίζουμε να κρατήσουμε όρθιο τον Δήμο ώστε να καλύψουμε στοιχειωδώς κοινωνικές ανάγκες αυτή την περίοδο, δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχνούμε ότι η ελευθερία λόγου και τύπου οφείλει να παραμείνει κεντροβαρές στοιχείο του πολιτισμού μας και να φωτίζει τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή την έλλειψη πόρων. Οι συνειδήσεις όλων μας δοκιμάζονται και είναι χρέος μας να διαχωρίσουμε την δικαιοσύνη από την «αλά καρτ» εφαρμογή της και την υποκρισία»

Υπενθυμίζεται πως λογοκρίθηκαν και εκδιώχθηκαν από την ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, ενώ αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη έρχονται οι δημοσιογράφος – εκδότης του περιοδικού «Hot dog» Κώστας Βαξεβάνης και ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης για δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση Γιοσάκη. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, διωκόμενη είναι η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Λαμπρινή Θωμά. Η Ένωση Συντακτών κατηγορεί τη διοίκηση για «καταχρηστική απόλυση».

Διαβάστε επίσης:
ΕΣΗΕΑ: Απεργία στα δημοτικά ραδιόφωνα Αθήνας και Ηρακλείου Αττικής
«Ανταρσία» κατά διευθυντή «Αθήνα 9,84» και της «εκδικητικής μετάθεσης»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!