Δ.Σ. Αγρινίου: Καμία διαπιστωτική πράξη δε φεύγει από το δήμο

«Ο Δήμος Αγρινίου δε θα γίνει συμμέτοχος σ’ αυτή τη διαδικασία και εξουσιοδοτεί το δήμαρχο να μην επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε λίστας εργαζομένων ή διαπιστωτικής πράξης σε κρατική υπηρεσία ή υπουργείο ή Δημόσια αρχή».

Αυτό σημειώνει σε ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, συμπλέοντας με την απόφαση της ΚΕΔΕ για μη αποστολή λίστας με ονόματα υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα απολύσεις. «Στη συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήρθε να προστεθεί το ζήτημα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, γεγονός που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», συμπληρώνει.

Μάλιστα, εκφράζει τη πλήρη διαφωνία του με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων «που οδηγεί το Δήμο σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου του. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, είναι απολύτως απαραίτητοι, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Και συνεχίζει:

«Το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου και της αποστολής που του ανέθεσαν οι πολίτες του Αγρινίου, τονίζει απερίφραστα ότι δεν διαπραγματεύεται οτιδήποτε αποδυναμώνει, απαξιώνει και ευτελίζει το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

»Οι Δήμοι της χώρας, έχουν συμβάλει όσο κανείς άλλος φορέας στην αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, αφού η χρηματοδότησή τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) μειώθηκε από το 2009 στο 2012 κατά 60% και οι επιχορηγήσεις τους για επενδύσεις από τη ΣΑΤΑ μειώθηκαν κατά 55,16%, ενώ οι αποδόσεις της ΣΑΤΑ το 2012 είναι έως τώρα μηδενικές.

»Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το κοινωνικό κράτος, μέσα από τις δομές και τις δράσεις της, καθώς και να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη.

»Κι ενώ από 1-1-2013 περισσότερες από 200 νέες αρμοδιότητες που αγκαλιάζουν όλο το παραγωγικό φάσμα και τη λειτουργία του κράτους περιέρχονται στους Δήμους, το ίδιο χρονικό διάστημα βρίσκει εφαρμογή το καθεστώς της Διαθεσιμότητας, όπως προβλέπεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο».

Διαβάστε επίσης:
ΚΕΔΕ:«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ
Στο δρόμο με τις… απολύσεις οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας
Ασκούνης σε Φούχτελ: Μην απαξιώνεις την προσφορά των υπαλλήλων μας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!