Δ.Ρόδου: Ξεκίνησε η διαδικασία άσκησης του προτιμησιακού δικαιώματος για απλή χρήση αιγιαλού–παραλίας - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
13
Αύγουστος
Back

Δ.Ρόδου: Ξεκίνησε η διαδικασία άσκησης του προτιμησιακού δικαιώματος για απλή χρήση αιγιαλού–παραλίας

Ξεκίνησε από τον Δήμο Ρόδου η παραλαβή των αιτήσεων για την άσκηση του προτιμησιακού δικαιώματος για απλή χρήση αιγιαλού – παραλίας. Όπως θα αναφέρεται και σε σχετική δημόσια πρόσκληση που θα δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επομένων ημερών από τον Δήμο Ρόδου και σύμφωνα με :

(α) τη διάταξη του άρθρου 9 εδ. α΄ της υπ’ αριθ. ΔΔΠ 0005159/586Β ΕΞ 2015/7-4-2015 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών για την «απευθείας παραχώρησης, με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης και αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στου Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α΄ Βαθμού και

(β) τη διάταξη του άρθρου 13 παρ. 4 του ν. 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις»,

καλεί τις έχουσες δικαίωμα όμορες ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις, κάμπινγκ ή κέντρα αναψυχής να αιτηθούν την παραχώρηση, άνευ δημοπρασίας, της απλής χρήσης του έμπροσθεν της επιχείρησής τους ευρισκόμενου τμήματος αιγιαλού και παραλίας, για ένα χρόνο, με σκοπό την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού. Για την υποβολή της αίτησης άσκησης του προτιμησιακού δικαιώματος ορίζεται αποκλειστική προθεσμία έως τις 30/4/2015. Εφόσον παρέλθει άπρακτη η παραπάνω αποκλειστική προθεσμία, ο δικαιούχος εκπίπτει από το προτιμησιακό δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος και ο έμπροσθεν της επιχείρησής του παραλιακός χώρος θα δημοπρατηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και  κοινοτήτων».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!