Δ.Ρήγα Φεραίου: Έχασε την πλειοψηφία ο δήμαρχος -Σφοδρές αντιπαραθέσεις

  • Απο stergios
  • 1 Δεκεμβρίου 2018 - 12:02
  • Comments Off

Έχασε την πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία του τεχνικού προγράμματος ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, καθώς καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής οι σύμβουλοι Γ. Σκρίμπας και Τρ. Γκογκινούδης που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό του.

Το Τεχνικό πρόγραμμα καταψηφίστηκε με 12 αρνητικές τοποθετήσεις και έλαβε 11 θετικές ψήφους. Μάλιστα ψηφίστηκε και από τον Ε. Κουραβέλα ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την δημοτική ομάδα αλλά φαίνεται πως «επανέκαμψε» στο πλευρό του Δ. Νασίκα ενόψει εκλογών.

Οι δημοτικές εκλογές και οι ζυμώσεις ενόψει των υποψηφιοτήτων δρομολογούν τις εξελίξεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ο κ. Γιάννης Σκρίμπας είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να συνταχθεί με τον Δ. Νασίκα, ενώ ο Τ. Γκογκινούδης φέρεται να συζητά την υποψηφιότητά του με άλλον συνδυασμό.

Χθες και οι δύο υποστήριξαν πως το τεχνικό πρόγραμμα με έργα μιάμισης σελίδας, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χωριών του Δήμου. Διαφώνησαν με το γεγονός ότι δεν περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα κανένα έργο ΕΣΠΑ και κανένα έργο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Δ. Νασίκας κατηγόρησε τους δύο δημοτικούς συμβούλου ότι επέλεξαν τον δρόμο τους για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Τα δύσκολα για την δημοτική αρχή είναι μπροστά καθώς προς ψήφιση θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου.

Χθες βράδυ μετά το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την απόφασή του να συγκαλέσει ομάδα πλειοψηφίας για να διαγράψει τους δύο δημοτικούς συμβούλους και εκείνοι μέσω facebook επίσης ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Σκρίμπα προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (29/11/2018) που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο πράττοντας το καθήκον μου προς τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μου καταψήφισα το τεχνικό πρόγραμμα για το 2019. Όπως αναφέρθηκα και στην τοποθέτηση μου ‘ Το τεχνικό πρόγραμμα οφείλει να αντικατοπτρίζει το όραμα της εκάστοτε δημοτικής αρχής για τον τόπο και συνεχίζοντας τόνισα πως .. για την ιστορία του Δήμου Ρήγα Φεραίου δεν αρμόζει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός που χαρακτηρίζετε ανεπαρκής και ελλιπής από όραμα και στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τον τόπο μας. Πιο συγκεκριμένα τόσο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων όσο και το ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν μπόρεσε να αξιοποιηθεί καταλλήλως προς όφελος του τόπου μας. Συνεπώς σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίηση μου από την ομάδα του κ. Νασίκα ευχόμενος σε αυτούς καλή τύχη.
Μοναδικός κριτής ο κόσμος. Οψόμεθα.

Ο Δημήτρης Νασίκας υποστηρίζει πως τους διέγραψε ενώ ανεξαρτητοποιήθηκαν

«Η δημοτική αρχή προσηλωμένη στον στόχο της που δεν είναι άλλος από το να βρίσκεται καθημερινά πλάι στον δημότη, επιλύοντας κάθε λογής προβλήματα, δέχθηκε το τελευταίο διάστημα μια ανοίκεια πολιτική στάση και συμπεριφορά από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και Ιωάννη Σκρίμπα.

Οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, εξυπηρετώντας, άραγε, ποιες σκοπιμότητες, επέλεξαν να επιδεικνύουν τον τελευταίο καιρό μια πολιτικά αλλόκοτη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα πλειοψηφίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου εξάντλησαν όλη την πολιτική τους …επάρκεια, αντιδρώντας στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2019.

Επιπλέον σε στενούς τους κύκλους, σκοπίμως διέβαλαν το έργο της δημοτικής αρχής, της οποίας μέλη της ήταν μέχρι χθες.

Όταν πρόκειται για το καλό της πόλης και των δημοτών, τα προσωπικά συμφέροντα, οι φιλοδοξίες και επιδιώξεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν αγγίζει τους δύο δημοτικούς συμβούλους.

Για τους παραπάνω λόγους πρότεινα στην ομάδα πλειοψηφίας την διαγραφή τους , η οποία έγινε αποδεκτή.

Οι ίδιοι επέλεξαν μετά από κάποιες ώρες να «βαφτίσουν» τη διαγραφή τους σε οικειοθελή ανεξαρτητοποίησή τους.

Παραδίδουμε τη στάση τους στην κρίση των συμπολιτών μας, τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και συνεχίζουμε…

Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 3.000.000 ευρώ, το οποίο οι δύο διαγραφέντες σύμβουλοι δεν ψήφισαν, θα ξανατεθεί μαζί με τον προϋπολογισμό του 2019 προς ψήφιση.

Πλέον από τη στάση τους θα διαφανεί εάν επιδίωξή τους είναι το όφελος του Δήμου και των δημοτών ή άλλες πολιτικές τους επιδιώξεις»

«Δεν αντέχω άλλο την κατάντια του Δήμου»

Στην επιστολή του ο Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης αναφέρει:

Θα ήθελα να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από την ομάδα του κ. Νασίκα. Ο βασικότερος λόγος που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση είναι η κατάντια που έχουν φέρει στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι προσωπικές επιλογές του Δημάρχου, με αποκορύφωμα το σημερινό τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2019. Ένα τεχνικό πρόγραμμα με μηδέν έργο!! Ξεκίνησα μαζί του από το 2011 και τον στήριξα μέχρι και σήμερα με όραμα για κάτι μεγάλο και διαφορετικό για αυτόν το Δήμο που τόσο το αξίζει και το χρειάζεται! Όμως μέχρι και σήμερα αυτό δεν έγινε και επιβεβαιώθηκα και σήμερα με το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε προς ψήφιση με μόνο 5 » έργα» στο όριο των απευθείας αναθέσεων! Αυτό με προσβάλει και αισθάνομαι την υποχρέωση στον κόσμο που με εμπιστεύθηκε με την ψήφο του και με εξέλεξε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στις πρώτες θέσεις. Δεν έχω μάθει μέχρι τώρα να κοροιδεύω κανέναν και γι αυτό το λόγο δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου! Εύχομαι λοιπόν στον κ. Νασίκα καλή συνέχεια από διαφορετικούς δρόμους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, FACEBOOK, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΣΙΚΑΣ, ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΡΙΜΠΑΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΓΚΟΓΚΙΝΟΥΔΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]