Δ. Πρεσπών: Δίνει 300 ευρώ επιπλέον για να εξασφαλίσει μόνιμο γενικό γιατρό

Μόνιμο γενικό γιατρό αναζητά ο δήμος Πρεσπών και γι’αυτό το λόγο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δίνει μηνιαίως 300 ευρώ επιπλέον του μισθού σε αυτόν που θα προσληφθεί.

Όπως γράφει η Καθημερινή, το πολυδύναμο ιατρείο του δήμου ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017 αλλά ακόμα δεν διαθέτει γιατρό.

Προς το παρόν οι κάτοικοι του δήμου εξυπηρετούνται από από τους 4 γιατρούς που κάνουν το αγροτικό τους. Οι γιατροί αυτοί, όμως, δεν έχουν ειδικότητα και «μόλις τελειώσουν το αγροτικό τους φεύγουν και έρχονται άλλοι ενώ υπάρχουν φορές που έχουμε μείνει και με έναν γιατρό» όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού για τον δήμο Πρεσπών λήγει στο τέλος Ιανουαρίου και η δημοτική αρχή σκέφτηκε το δέλεαρ αυτό προκειμένου να στηρίξει όποιον αποφασίσει να καταθέσει αίτηση.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δήμου εδράζεται στη δυνατότητα που παρέχει το άρθρο 32 του νόμου 4483/2017 με το οποίο προβλέπεται ότι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι μπορούν να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε δημόσιους λειτουργούς ή την κάλυψη του σχετικού κόστους μέχρι του ποσού 300 ευρώ τον μήνα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!