Δ. Πύλου-Νέστορος: Ανάπτυξη και τουριστική προβολή με τη συμμετοχή όλων - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
29
Νοέμβριος
Back

Δ. Πύλου-Νέστορος: Ανάπτυξη και τουριστική προβολή με τη συμμετοχή όλων

Συναίνεση, συνεργασία και αυτοδέσμευση από όλους του εμπλεκόμενους φορείς, ήτοι Δήμος, επιχειρήσεις, καταναλωτές, παραγωγούς, κοινωνία, πρέπει να είναι ο στόχος των όλων για να αναδειχθεί η περιοχή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Αυτό υπογραμμίστηκε σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Αγροτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου, στις οποίες έγινε παρουσίαση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Στόχος η σύνδεση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου με τα παραγόμενα προϊόντα, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνάντηση, στην οποία προήδρευσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, περιγράφηκε αναλυτικά τι ακριβώς σημαίνει η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας για την τοπική οικονομία και τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και κατά συνέπεια της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου.

Ο δήμαρχος τόνισε το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη βαθιά πίστη του στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος, το οποίο έχει ξεκινήσει και σχεδιάζεται εδώ και ένα χρόνο. Οι συνεργάτες του Δήμου, οι οποίοι εκπονούν την έρευνα εδώ και ένα χρόνο παρουσίασαν στις δυο επιτροπές το πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και συζήτησαν τις προτάσεις οι οποίες τέθηκαν από τα μέλη των επιτροπών για την καλύτερη εφαρμογή του Συμφώνου Ποιότητας.

Αποφασίστηκε ότι οι δύο επιτροπές του δήμου θα αποτελέσουν τον πρωταρχικό πυρήνα της προσπάθειας αυτής και θα επικοινωνήσουν τα βασικό πλαίσιο του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στους επιχειρηματίες. Παράλληλα, μέχρι τα μέσα Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ημερίδες ενημέρωσης ανά κατηγορία επαγγελματιών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!