Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Μειώσεις στα δημοτικά τέλη το 2013

Σε μειώσεις στα δημοτικά τέλη του 2013 προχωρά ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Ύστερα από τις περσινές μειώσεις κατά 2%, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε οι μειώσεις να φτάσουν έως και στο 10% κλιμακωτά και ανάλογα με τα δημοτικά τέλη που ισχύουν σε κάθε δημοτική ενότητα.

Για το Πανόραμα, που είχε και την υψηλότερη τιμή με 2,34 ευρώ ανά τ.μ., οι μειώσεις για τη χρονιά του 2013 θα είναι της τάξης του 10%, ώστε  τα δημοτικά τέλη διαμορφώνονται πλέον στο 2,1. Για τον πρώην Δήμο Χορτιάτη (περιοχές Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Εξοχής και Χορτιάτη), όπου ο συντελεστής ήταν 1,81, η μείωση θα είναι 5% και ο νέος συντελεστής ορίστηκε στο 1,7. Στην Πυλαία με μέσο συντελεστή 1,1 για το 2012, η μείωση είναι τη τάξης του 3% και ο νέος συντελεστής για το 2013 ορίστηκε στο 1,0 ευρώ ανά τ.μ..

Από τις μειώσεις αυτές ο δήμος θα στερηθεί  έσοδα που υπολογίζονται σε 410.000 ευρώ το χρόνο. Όπως δήλωσε στη χτεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης το ποσό αυτό θα αντισταθμιστεί με ακόμη μεγαλύτερο νοικοκυριό, συμπίεση των δαπανών και ακόμη καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου. «Ο στόχος για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών μας παραμένει πάντοτε η πρώτη προτεραιότητά μας. Και αυτό αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και τον αποχιονισμό», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης. Να σημειωθεί ότι μόνο για τον αποχιονισμό   τα ετήσια έξοδα υπολογίζονται σε 600.000 ευρώ  κυρίως για τις ορεινές περιοχές του πρώην Δήμου Χορτιάτη αλλά και του Πανοράματος.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα όσο και οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη, θέματα που συζητήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία από το σώμα, καθώς η εισήγηση της διοίκησης του δήμου ψηφίστηκε και από σημαντικό  μέρος της αντιπολίτευσης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!