Δ. Περιστερίου: Στο πλευρό των εργαζόμενων μητέρων μέσω του ΚΔΑΠ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

Δ. Περιστερίου: Στο πλευρό των εργαζόμενων μητέρων μέσω του ΚΔΑΠ

Μια κοινωνική υπηρεσία, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), προσφέρει και φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Περιστερίου στις εργαζόμενες μητέρες. Το ΚΔΑΠ  λειτουργεί από το 2003 και φιλοξενεί 50 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, στην περιοχή Τσαλαβούτα. Από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 14:00-22:00 κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες από 8:00-16:00, προσαρμοσμένο το ωράριο στις ανάγκες των εργαζόμενων και μη, γονέων και κηδεμόνων. Η κοινωνική δομή του Δήμου Περιστερίου εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Ήδη, μέσα σε κλίμα εορταστικό, στο ΚΔΑΠ Περιστερίου πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2012 η καλοκαιρινή εκδήλωσή του, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε όλους όσοι παρευρέθηκαν ένα δείγμα των όσων κάνουν κατά τη διάρκεια του έτους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αθλοπαιδιές σε συνδυασμό με ένα χορευτικό που είχαν ετοιμάσει με τη γυμνάστριά τους Αγλαΐα Σπετσαρία. Όσα παιδιά παρακολουθούσαν το τμήμα της εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσίασαν μια εργασία με θέμα τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα που προετοίμασαν με την παιδαγωγό τους Σταματίνα Απολλωνάτου.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολιτισμού Μαρία Τσιώτα-Μάρκου, καθώς και η πρόεδρος της Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού & Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) του Δήμου Περιστερίου Ξένη Κορόγιαννη.

Η Μαρία Τσιώτα μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα μας που απειλείται με κατάρρευση των κοινωνικών αλλά και οικονομικών θεσμών, όπου οι γυναίκες παλεύουν περισσότερο, ίσως από κάθε άλλη φορά, να κρατηθούν στην αγορά εργασίας, τέτοιες δομές του Δήμου Περιστερίου στοχεύουν στην αύξηση της απασχολησιμότητας. Η φιλοξενία και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αποτελούν ανακούφιση για τις γυναίκες, που προσπαθούν να ανταποκριθούν τόσο στον απαιτητικό ρόλο τους ως μητέρες όσο και στο ρόλο τους ως εργαζόμενες».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!