Δ. Περιστερίου: Εκατομμύρια για αναπλάσεις, κλειστό το κολυμβητήριο λόγω χρεών - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Δ. Περιστερίου: Εκατομμύρια για αναπλάσεις, κλειστό το κολυμβητήριο λόγω χρεών

Το οξύμωρο ο Δήμος Περιστερίου να δίνει εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις νησίδων, πλατειών κλπ αλλά και την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου, ενώ την ίδια ώρα να ανακοινώνει το κλείσιμο του παλιό, καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι για όλους» Δημήτρης Κελάφας.

Όπως τονίζει ο κ. Κελάφας «ο δήμαρχος Περιστερίου ‘αποφασίζοντας και διατάσσοντας’ κλείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Περιστερίου με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα  που απαιτούνται για την ετήσια λειτουργία του», την ίδια ώρα που στο επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο ψηφίσθηκε την περασμένη Πέμπτη από το δ.σ. προβλέπονται:

–       1 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της νησίδας της οδού Κύπρου

–       5,7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας μπροστά στην Ευαγγελίστρια

–       4,8 εκατ. για την «επανα-ανάπλαση» της πλατείας του Αγίου Αντωνίου

–       4,2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου

Μάλιστα, ο κ. Κελάφας υπενθυμίζει την προ 20ημέρου δέσμευση της αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σταυρούλια ότι «το κολυμβητήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί» και θέτει το ερώτημα: «Τι άλλαξε μέσα σε 20 ημέρες και εντελώς αιφνιδιαστικά κλείνει το Κολυμβητήριο; Μήπως φταίει ότι ο Δήμος χρωστά 1.500.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ και εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές;». Και καταλήγει: «Ο εγωισμός και η αλαζονεία της εξουσίας οδηγούν σε αδιέξοδα.Το Κολυμβητήριο να ανοίξει ΣΗΜΕΡΑ, 1η Οκτωβρίου 2012».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση του Κολυμβητηρίου ήταν η αιτία να χάσει τη ζωή του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολυμβητικού Ομίλου Περιστερίου “Γλαύκος” και πατέρας δύο κολυμβητριών, Άγγελος Τσετσέλης, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ. την περασμένη Πέμπτη επιχέιρησε να πάρει το λόγο μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα  έχασε τις αισθήσεις του και, παρά τις προσπάθειες από δημοτικούς συμβούλους ιατρούς, που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί.

Μάλιστα, ο θάνατός του λαμβάνει ακόμη πιο τραγικές διαστάσεις καθώς πριν ενάμιση χρόνο ο Άγγελος Τσετσέλης έχασε την 14χρονη κόρη του Ευδοκία κολυμβήτρια κι αυτή του Γλαύκου, που πέθανε από ανακοπή καρδιάς στον ύπνο της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Για ένα κολυμβητήριο…

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!