Δ. Περάματος: «Πράσινο» φως για έργα ανάπλασης από τη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco

Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η συνάντηση του δημάρχου Περάματος Παντελή Ζουμπούλη, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Γιώργο Ανωμερίτη στην οποία συζητήθηκαν τα έργα ανάπλασης στο «Λιμανάκι» και τον «Αρμό» Περάματος.

Ο κ. Ζουμπούλης ενημερώθηκε για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού και της Σ.Ε.Π. Α.Ε. η επίτευξη της οποίας ουσιαστικά «άναψε» το πράσινο φως για να μπουν σε εφαρμογή τα σχέδια για την ανάπλαση των δύο περιοχών. Μάλιστα η πρώτη φάση για την εκπόνηση των έργων ξεκινά τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι τo κόστος των έργων συνολικής αναμόρφωσης της περιοχής θα αναληφθεί από ΟΛΠ και Σ.Ε.Π. ενώ τα σχέδια τα οποία έχουν εκπονηθεί από το ΤΕΙ Πειραιά- έχουν ήδη παρουσιαστεί από τον κ.Ζουμπούλη και στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε συνεργασία που είχαν πριν από περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια και ειδικότερα για το «Λιμανάκι» (τελικός προβλήτας Ε), που αποτελεί και το μεγαλύτερο έργο, προβλέπεται η κατασκευή μαρίνας, η δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής  ενώ θα υπάρχει παράλληλη ανάπτυξη καταστημάτων στα πρότυπα και άλλων, ανάλογων χώρων στην Αττική.

«Αποτελεί μέγιστη ικανοποίηση για εμάς η θετική έκβαση του στόχου που είχαμε θέσει, κυρίως γιατί είμαστε συνεπείς προς τους δημότες. Όπως είχαμε δεσμευθεί, αποφεύγοντας μάλιστα τις κοροϊδίες περί παραχωρήσεων, προχωράμε τα σχέδια μας για την ανάπλαση και αναμόρφωση των περιοχών αυτών προς όφελος των κατοίκων της πόλης. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και κούφιες δηλώσεις, με επιμονή, υπομονή και διάθεση συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς με στόχο την κοινή ωφέλεια προχωράμε αυτά τα έργα που σύντομα θα συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας του Περάματος», δήλωσε ο Δήμαρχος, Παντελής Ζουμπούλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΟΛΠ, COSCO, ΛΙΜΑΝΑΚΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!