Δ. Πεντέλης: Ξεκίνησαν για 2η χρονιά τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Τα μαθήματα διοργανώνονται από το Δήμο Πεντέλης  σε συνεργασία με τον εθελοντή πτυχιούχο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό κ. Χρήστο Κρασαδάκη  και αφορούν την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων σε σχέση με τη ζωή του παιδιού αλλά και του ενήλικα.  Με προβολή βίντεο και πρακτική εκπαίδευση σε πρόπλασμα (κούκλα) ανά θεματική ενότητα (Καρδιοαναπνευστική ανακοπή, Επιληπτική κρίση, Αιμορραγία, Αναπνευστική απόφραξη, Πνιγμονή) ενημερώθηκαν οι δημότες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τις πρώτες βοήθειες που απαιτούνται να προσφέρουν σε άτομα που κινδυνεύουν.

«Έχοντας  πλήρη συναίσθηση της ευαισθησίας του χώρου που υπηρετούμε, ενός χώρου που το αγαθό της υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αίσθημα της ανθρωπιάς και της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά ένας νέος κύκλος μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών  χάρη στην εθελοντική προσφορά του γιατρού κ. Κρασαδάκη Χρήστου»  τόνισε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης στην έναρξη της εκπαίδευσης.

Στην εκπαίδευση παραβρέθηκε  και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αντα Μπούσουλα.

Για να λάβετε μέρος στα σεμινάρια δηλώνετε συμμετοχή στην υπάλληλο του Δήμου κα Γεωργία Κρασαδάκη,  τηλ. 2132050034 – 2132050071-72 email: [email protected] και στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης: www.penteli.gov.gr

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!