Δ. Πεντέλης: Σύσκεψη πολιτικής προστασίας για τη νέα χειμερινή περίοδο

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, κάλεσε σε σύσκεψη το Τοπικό Συντονιστικό Οργάνο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του δήμου με τους εμπλεκόμενους φορείς, για τον απολογισμό έργων της αντιπυρικής περιόδου που πέρασε και για τις δράσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες και χιονοπτώσεις της χειμερινής περιόδου 2013 – 2014.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη σωστή λειτουργία τους κατά τη θερινή περίοδο όπου όλες οι πυρκαγιές κατεσβέσθησαν κατά την έναρξή τους, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι καμία φωτιά δεν έχει εξελιχθεί από τον τόπο ευθύνης τους.

Με την πολυετή εμπειρία του στην ετοιμότητα και το Σχεδιασμό του δήμου Πεντέλης με βάση την πρόληψη τόνισε ξανά τις βασικές ανάγκες για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα, χωρίς να αλλάξει η καθημερινότητα και τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών που υπηρετούν με σύνθημα: «Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ».

Tόνισε επίσης την ανάγκη για:
1. Πρόσληψη εργατών-οδηγών 2 διμήνων χωρίς την έγκριση των οποίων δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πλήρως την σχεδίασή μας.
2. Επαγρύπνηση στη συντήρηση του πολυάριθμου ειδικού μηχανολογικού Εξοπλισμού μας.

«Σ’ένα κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που καταρρέει, είναι ανάγκη όσο ποτέ να μην αφήσουμε περιθώρια για καταστροφές περιουσιών και παραγόντων που απειλούν τη ζωή μας, βασιζόμενοι στους πυλώνες: Πρόληψη-χρηστή Οικονομική Διαχείρηση και Εθελοντισμός.»

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι Μελισσίων Μπούρας Βασίλης, Νέας Πεντέλης Αποστολόπουλος Θεόδωρος, οι Διοικητές του 9ου και 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ.κ. Καρακώστας Ιωάννης και Τσιατούρας Ηλίας, ο Προϊστάμενος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης Παναγιώτου Σπύρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολ.Προστασίας Πεντέλης Ζούνης Ιωάννης με αντιπροσωπεία εθελοντών, εκπρόσωποι του Σ.Π.Α.Π. και εκπρόσωποι του Αναρρωτηρίου και του Παίδων Πεντέλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!