Δ.Πειραιά: Στα «μαχαίρια» Μώραλης με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΛΠ

Βγήκαν τα μαχαίρια στο δήμο Πειραιά. Συγκεκριμένα έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στο νυν δήμαρχο κ. Μώραλη και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημαρχία Πειραιά, Ν. Μπελαβίλα για το ΟΛΠ.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή Πειραιά σε ανακοίνωση της, ανέφερε:

«Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μπελαβίλας, συμφωνεί με την από 18/7/2018 εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία ψήφισε η πλειοψηφία των συμβούλων. Στην εισήγησή του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα που αναφέρονται στο master plan του Ο.Λ.Π., όπως είναι η δημιουργία mall εντός της λιμενικής ζώνης, τα ύψη των κτηρίων τα οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με την πόλη, η σύνταξη και έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) σχετικά με την επέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης κυκλοφοριακών μελετών.

Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί για όλους το γεγονός της εκκωφαντικής σιωπής του σημερινού υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους διαχρονικά της Δημοτικής Παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας”, όταν ο πρώην επικεφαλής της και πρώην Υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας, υπέγραφε την πώληση του λιμανιού και ταυτόχρονα τις υποχρεωτικές επενδύσεις, μια εκ των οποίων είναι η προέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα.

Καλό θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να μην αλλάζει θέση ανάλογα με τη θέση και την ιδιότητα που φέρει, αφετέρου να μην προσπαθεί με «προτάσεις-στρακαστρούκες» να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για μικροκομματικούς λόγους».

Επισυνάπτεται η υπ. αριθμ. 481 απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κατά την 21η συνεδρίαση στις 18/7/2018, αναφορικά με το master plan του Ο.Λ.Π.

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκος Μπελαβίλα, ο οποίος σε ανακοίνωση του, σημείωσε:

Ανοικτές πόρτες παραβίασε ο δήμαρχος Πειραιά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του(!) αναφορικά με το master plan για τον ΟΛΠ.

Αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει αλλά θα του προτείναμε ψυχραιμία. Αν αγωνιά για τις θέσεις του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Μπελαβίλα μπορεί εύκολα να τις αναζητήσει στο διαδίκτυο. Οι επιστημονικές αξιολογήσεις και τα κείμενα του είναι διατυπωμένα και αναρτημένα ήδη από το 2010, σε χρόνο που πιθανότατα εκείνος αγνοούσε το θέμα.

Με την ευκαιρία όμως καλό θα ήταν να μας διευκρινίσει κάποια σημεία:

  • Ο κ. Μώραλης συμμετέχει στο ΔΣ του ΟΛΠ  ως δήμαρχος Πειραιά ή ως ιδιώτης; Και αν συμμετέχει ως δήμαρχος αλήθεια τι διεκδίκησε μέχρι σήμερα μέσω του θεσμικού του ρόλου;
  • Είναι προφανείς οι λόγοι εναντίωσης του για το mall. Όσον όμως αφορά τα ξενοδοχεία, μήπως ο δήμαρχος αγνοεί πολύτιμες πληροφορίες των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην πόλη του;
  • Μιας και θυμήθηκε την πώληση του λιμανιού, εκείνος τέσσερα χρόνια τώρα, γιατί δεν έχει κάνει το ελάχιστο για την διεκδικούμενη δημοτική έκταση στο Παλατάκι; Αληθεύει ότι δεν την θέλει αλλά προτιμά να την ανταλλάξει με χρήμα;

Και επειδή η μνήμη του δημάρχου είναι ασθενής του θυμίζουμε ότι η συζήτηση στο ΔΣ Πειραιά έγινε μετά από πιέσεις της δημοτικής ομάδας του Λιμανιού της Αγωνίας στη δε ενημερωτική 1η συνεδρίαση ο δήμαρχος δεν φάνηκε να έχει ουσιαστικές διαφωνίες με το  συνολικό σχεδιασμό με  εξαίρεση το mall.
 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΩΡΑΛΗΣ, ΟΛΠ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!