Δ. Πειραιά: Δίνει οικήματά του για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων

Στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά, θέτει το κτίριο του Πύργου και οποιοδήποτε άλλο ακίνητο ιδιοκτησίας του ο Δήμος Πειραιά.

Η σχετική πρόταση του δημάρχου, Βασίλη Μιχαλολιάκου, που αν υλοποιηθεί, ο δήμος θα κερδίσει από την επινοικίαση και τα δικαστήρια θα παραμείνουν στο κέντρο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των νησιών, ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία σε ονομαστική ψηφοφορία, από το δημοτικό συμβούλιο.

Μιλώντας το πρωί για το θέμα των δικαστηρίων, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι ο δήμος κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση να μην μεταφερθούν τα δικαστήρια και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, «η έγκριση επανανέγερσης του δημοτικού κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου και Ρολογιού στην παλαιά εγκεκριμένη στο ρυμοτομικό σχέδιο θέση, μεταξύ των οδών Β. Γεωργίου και Ακτής Μιαούλη, έμπροσθεν του Τινάνειου Κήπου».

Το συγκεκριμένο οικοδόμημα είχε κατεδαφιστεί με απόφαση του δημάρχου της επταετούς δικτατορίας, Αρ. Σκυλίτση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΚΤΙΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!