Δ. Παύλου Μελά: «Εισβολή» του δημάρχου στο στρατόπεδο της περιοχής - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Δ. Παύλου Μελά: «Εισβολή» του δημάρχου στο στρατόπεδο της περιοχής

«Απόβαση» στο στρατόπεδο Παύλου Μελά αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο ίδιος ο δήμος Παύλου Μελά!

Αγανακτισμένος από την πολυετή καθυστέρηση στο θέμα της απόδοσης του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία, ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση: με αφορμή τη συνεργασία του δήμου με τη θερινή σκηνή του ΚΘΒΕ, ο δήμαρχος έδωσε εντολή οι παραστάσεις να δοθούν στο διεκδικούμενο χώρο του στρατοπέδου, αφού στηθούν οι απαραίτητες εξέδρες για τη σκηνή και τα καθίσματα.

«Παίρνουμε την υπόθεση της αξιοποίησης των μεγάλων χώρων στα χέρια μας. Δε συζητάμε πια. Παίρνουμε το στρατόπεδο. Μπαίνουμε μέσα. Τελειώνουμε με αυτούς. Είναι δικό μας, είναι της πόλης. Οι άνθρωποι και ο δήμος θα είναι αυτοί που θα διαχειριστούν για το καλό της τους ευλογημένους αυτούς χώρους. Για να τελειώσει η ιστορία απαξίωσης των δυτικών συνοικιών και να ξεκινήσει η δημιουργία μιας νέας όμορφης, ελκτικής και ανθρώπινης πόλης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Το στρατόπεδο, έκτασης περίπου 340 στρεμμάτων που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εντάσσεται σε αυτά (εννέα στη Θεσσαλονίκη) που επί δεκαετίες ολόκληρες διεκδικούν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά χωρίς στην ουσία ποτέ να προχωρά η όποια πρωτοβουλία. Επί χρόνια το δίλημμα για το «Παύλου Μελά» ήταν αν θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση κατοικιών αξιωματικών, με την τοπική κοινωνία να το διεκδικεί εξολοκλήρου για τη δημιουργία εκεί μητροπολιτικού πάρκου. Ωστόσο, τα σχέδια της δημοτικής αρχής προσέκρουαν στην επιμονή του στρατού να ανεγερθούν σε μέρος της έκτασης κατοικίες για αξιωματικούς και στην άρνηση του δήμου να αποδεχτεί κάτι τέτοιο.

Στο δήμο υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου, στις οποίες «πρωταγωνιστούν» τα δύο διατηρητέα κτίρια για τη μετεγκατάσταση του δημαρχείου και η δημιουργία σε συνεργασία με το ΑΠΘ ενός Βοτανικού Κήπου μεσογειακών φυτών που θα καλύπτει έκταση 150 στρεμμάτων. Παράλληλα, στα σχέδια ήταν και η δημιουργία ενός μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ σε ένα από τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές λόγω πυρκαγιάς είχε μελετηθεί να αναπλαστεί ως χώρος μνήμης και σημείο αναφοράς γι’ αυτούς που φυλακίστηκαν από τους ναζί.

Η επίσημη πρεμιέρα της Θερινής Σκηνής του ΚΘΒΕ θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ με την παράσταση «Ελα απόψε στου… Μελά» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Η γενική είσοδος είναι δέκα ευρώ, αλλά για τους δημότες Παύλου Μελά ισχύει η εκπτωτική κάρτα πολιτισμού (τηλ. επικοινωνίας: 2313-302-835 & 936). Η είσοδος σε μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου, ανέργους και ΑμεΑ είναι δωρεάν με επίδειξη κάρτας.

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!