Δ. Πατρέων: Στο δικαστήριο για την επαναφορά των δώρων στους εργαζόμενους

Να επανέλθουν για τους σχολικούς φύλακες και εν γένει στους εργαζόμενους τα δώρα  Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματα αδείας, ζήτησαν κατά την παράσταση τους στο Ειρηνοδικείο Πατρών προκειμένου να στηρίξουν σχετικό αίτημα των σχολικών φυλάκων της Πάτρας, οι Αντιδήμαρχοι, Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας και Παιδείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρένω, χαρακτηρίζει άδικη και βαθιά αντεργατική η κατάργηση των δώρων των εορτών και των επιδομάτων αδείας που αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και προκαλεί σημαντική απώλεια στο εισόδημά τους.

Υπενθυμίζεται, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με την κατά πλειοψηφία απόφαση του στις 18-12-2015 στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος για τον προϋπολογισμό του 2016, ενέκρινε την ανάκτηση όλων των μισθολογικών αποδοχών των εργαζομένων στο επίπεδο του 2009 περί ανεμπόδιστης μισθολογικής εξέλιξης, ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Απαίτησε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση και να καλύψει  τις δίκαιες  διεκδικήσεις των εργαζομένων στο Δήμο μας άλλα  και για  όλους  εργαζομένους στο δημόσιο τομέα και τους συνταξιούχους που οι κυβερνήσεις διαδοχικά κατάργησαν δικαιώματα και κατακτήσεις σε όφελος και κατά απαίτηση  της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΩΡΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!