Δ. Πατρέων: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη των ευπαθών ομάδων

Τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Πατρέων, παρουσίασαν σήμερα  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι: Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας, Θεοχάρης Μασσαράς, Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλλων & Ένταξης Μεταναστών, Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, Περιβάλλοντος Πρασίνου Τοπικής Οικονομίας και Υπεύθυνου για θέματα Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας, Βραχνεΐκων και Μεσσάτιδας, Γιώργος Σιγαλός, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Αναστασία Παπαντωνοπούλου και ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τονίσθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η στήριξη   των ευαίσθητων κοινωνικών  ομάδων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πατρέων   στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Ο Δήμος Πατρέων, παρά την δύσκολη οικονομική του κατάσταση, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο δομών και δράσεων που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της φτώχειας και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ένα δίκτυο  το οποίο συνεχώς  διευρύνεται με νέες δομές, οι οποίες έρχονται όχι μόνο να απαλύνουν την κατάσταση των απόρων και των ευπαθών συμπολιτών μας, αλλά και να ενθαρρύνουν τον εθελοντισμό,  να αποτελέσουν κίνητρο για προσφορά και έκφραση αλληλεγγύης στην  καθημερινότητά μας και να ενώσουν τις κοινωνικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της κοινής δράσης .

Σήμερα είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την έναρξη της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Πατρέων. Πρόκειται για δομές οι οποίες δημιουργήθηκαν και λειτουργούν   στα πλαίσια   υλοποίησης της Πράξης «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ- Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Πατρέων»  που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για μια Κοινωνική Σύμπραξη την οποία   αποτελούν τα παρακάτω συμβαλλόμενα μέρη:  ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (Ν.Π.Δ.Δ.)  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΕΙ ΠΑΤΡΩΝ, ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΟΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ “ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ NOMOY AXΑΙΑΣ”, ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ,   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ν ΑΧΑΙΑΣ,  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ.

Ο στόχος  της Κοινωνικής Σύμπραξης  είναι:

Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και  πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές προς τους ωφελούμενους.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου Πατρέων,  που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. –

Σε όλες τις δομές  θα παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

H ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρέων, στοχεύει αποκλειστικά στη δημιουργία ενός δικτύου συναλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κυρίως ευπαθείς ομάδες, αποδεσμευμένες πλήρως από την αποκλειστική χρήση του χρήματος.

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων, οι συμπολίτες μας θα μπορούν να προσφέρουν και να ανταλλάσσουν χρόνο και υπηρεσίες, θα μπορούν επίσης να αναζητούν, να προσφέρουν αλλά και να δέχονται άμεσα υπηρεσίες και προϊόντα που επιθυμούν με αποκλειστική χρήση της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας.. Η έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων έχει πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.trapezahronou.gr.

Η εγγραφή των χρηστών στην Τράπεζα Χρόνου είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους και είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη στο δίκτυο της Τράπεζας Χρόνου. Μπορούν  να εγγραφούν, εκτός από τους ωφελούμενους του προγράμματος, πολίτες, επιχειρήσεις, σύλλογοι και κάθε είδους φορείς που θέλουν να προσφέρουν ή να ανταλλάξουν υπηρεσίες και υλικά αγαθά.

Ο κάθε χρήστης δημιουργεί αγγελίες για υπηρεσίες ή προϊόντα που θέλει να προσφέρει ορίζοντας και τις Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες  που ζητά, τα λεγόμενα ΤΕΜ. Η αγγελία μπορεί να είναι για παράδειγμα για παροχή συμβουλών, μαθήματα, φύλαξη μωρών, γενικές εργασίες καθώς και για αντικείμενα όπως βιβλία, έπιπλα, συσκευές κ.α.

Με τις συναλλαγές ο χρήστης που προσφέρει κερδίζει ΤΕΜ τα οποία μπορεί να διαχειριστεί με 3 τρόπους.

•           Να τα χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της Τράπεζας Χρόνου.

•           Να τα προσφέρει σε κάποιο άλλο μέλος ως δωρεά.

•           Να τα προσφέρει ως δωρεά στην Τράπεζα Χρόνου και να διανεμηθούν προς τους χρήστες – ωφελούμενους του προγράμματος.

Πραγματοποιώντας την εγγραφή σου στην Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρέων, μπορείς να προσφέρεις οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πχ. ένα παλιό τραπέζι, έναν παλιό υπολογιστή, κ.α. Η Τράπεζα Χρόνου όμως δεν σταματάει εκεί, αφού μπορείς να προσφέρεις και υπηρεσίες όπως μαθήματα, λογιστικά, service υπολογιστών, χειρωνακτικές εργασίες κ.α.

Mην ξεχνάμε ότι βάση λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου αποτελεί η διάθεση όλων για προσφορά. Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε. Μπορεί να μην έχουμε χρήματα αλλά έχουμε χρόνο.

Τα Σημεία συναλλαγής ΤΕΜ έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση μελών που επιθυμούν να εγγραφούν στο δίκτυο της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων και που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εκεί μπορούν να εγγραφούν, να ψάξουν και να καταχωρήσουν αγγελίες προσφοράς και ζήτησης, και να πραγματοποιήσουν ανταλλαγές.Το σημείο συναλλαγής ΤΕΜ της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων, στεγάζεται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης του Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας των Φύλλων & Ένταξης Μεταναστών  του Δήμου Πατρέων, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην Πλατεία Γεωργίου στον 4ο όροφο.

KOINΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Η  Τράπεζα Τροφίμων του  Δήμου Πατρέων θα μετεξελιχθεί σε Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται και έχει αναπτύξει σημαντική δράση σε θέματα υποστήριξης ευπαθών ομάδων.

Για τους συμπολίτες με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά λειτουργεί, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, την Τράπεζα Τροφίμων η οποία εξυπηρετεί περισσότερες από 1.300 οικογένειες μαζί με τις Δημοτικές Ενότητες. Στόχος ήταν να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η δομή αυτή με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή οι πόροι του Δήμου και του Οργανισμού μειώνονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται ραγδαία.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο οποίο συμμετέχει ο Κοινωνικός Οργανισμός, γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης και μετεξέλιξης της Τράπεζας Τροφίμων σε Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Μέσα από τη συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΣΤΗΡΙΞΗ που είναι ο δικαιούχος του προγράμματος, στελεχώνεται με επιπλέον προσωπικό η δομή και ως εκ τούτου θα μπορέσει να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η κεντρική δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα δημιουργηθεί στην οδό Κοραή 5.  Ως Κοινωνικό Παντοπωλείο,  ορίζεται το κατάστημα το οποίο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ.

Το Κοινωνικό παντοπωλείο θα συνδέεται με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία και την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων.

1. Το κοινωνικό παντοπωλείο  του Δήμου Πατρέων, θα αποτελείται  από τρία τμήματα,  στα οποία θα διατίθενται:

•           Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα.(αγορά εξοπλισμού για την υποστήριξη της διάθεσης κατεψυγμένων προϊόντων πχ Ψυγεία και καταψύκτες)

•           Είδη ένδυσης και υπόδησης χρησιμοποιημένα και μη, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. (τα προϊόντα αυτά θα συλλέγονται στην Δημοτική Ιματιοθήκη) όπου με την ευθύνη του προσωπικού θα καθαρίζονται και θα ταξινομούνται ανάλογα με το είδος και το μέγεθος τους, στην συνέχεια θα προωθούνται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για την διάθεση τους στους ωφελούμενους

•           Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

2. Θα διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 150 οικογενειών κάθε μήνα. Προμηθεύει με προϊόντα συγκεκριμένου κόστους 40,00€ κατ’ ελάχιστον τον μήνα, σε άτομα που έχουν κάρτα απόρου προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.

3. Θα διαθέτει πέντε (5) άτομα προσωπικό. 1 άτομο διοικητικό, 3 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό –  στελέχη τροφοδοσίας και 1 κοινωνικό λειτουργό.

Το Κοινωνικό παντοπωλείο θα υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης για την συλλογή προϊόντων που θα διατίθενται στη Δομή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ροής προϊόντων καθ’ όλη την διάρκεια του έργου.

Πιο αναλυτικά:

•           Θα επιδιώκει να συνάψει συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται τα είδη που διαθέτει το κοινωνικό παντοπωλείο (π.χ. super markets, εμπορικά καταστήματα πώλησης συναφών προϊόντων κλπ).

•           Θα επιδιώκει να συνάψει συνεργασίες με συλλογικούς φορείς (π.χ. σχολεία, σύλλογοι).

Η ισχύς της κάρτας των ωφελουμένων θα είναι διάρκειας διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, με τη λήξη δε της κάρτας,  οι ωφελούμενοι οφείλουν να προσκομίσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά, στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, για να εξεταστούν εκ νέου από την αρμόδια επιτροπή του οργανισμού και να εκδοθεί νέα κάρτα απορίας.

Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν όλοι οι δυνητικά δικαιούχοι της δομής με τον επαρκέστερο τρόπο τόσο σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όσο και σε ρούχα σε συνεργασία με τη Δημοτική Ιματιοθήκη.

ΣΥΣΣΙΤΙΑ

Η δομή παροχής συσσιτίων θα δημιουργηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών. Η Δομή παροχής Συσσιτίων του Δήμου Πατρέων, θα:

Διαθέτει υπηρεσίες σίτισης σε άπορους και άστεγους.

Διαθέτει πολιτική συλλογής πλεοναζόντων προϊόντων από εργαστήρια – βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων (ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια κλπ.), καθώς επίσης και από τους πολίτες.

Εξασφαλίζει την τροφοδοσία γευμάτων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους  ημερησίως.

Απασχολεί επτά (7) άτομα προσωπικό. 1 άτομο ως διοικητικό προσωπικό, 2 άτομα ως προσωπικό καθαριότητας, 3 άτομα ως στελέχη κουζίνας και 1 άτομο ως κοινωνικό λειτουργό.

Λειτουργεί με συγκεκριμένο ωράριο, 13:00μ.μ. – 15:00μ.μ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Οι ωφελούμενοι που θα εξυπηρετούνται από την Δομή παροχής συσσιτίων θα είναι άποροι και άστεγοι δημότες οι οποίοι θα επιλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και θα έχουν πρόσβαση στο κτίριο της Δομής με την επίδειξη ειδικής κάρτας απόρου που θα προμηθεύονται από τον Δήμο προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελούμενων.

Η Δομή παροχής σίτισης θα υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης με απώτερο σκοπό τη σύναψη συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων για την συλλογή πλεοναζόντων προϊόντων (π.χ. super markets, εργαστήρια-βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων, εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία κλπ.

Η Δομή παροχής Συσσιτίων θα διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής της. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο δικαιούχος να ελέγχει, τόσο την ποσότητα και ποιότητα των εισερχόμενων και παρεχόμενων προϊόντων προς τους ωφελούμενους, όσο και τον αριθμό των ωφελουμένων που εξυπηρετήθηκαν ώστε να προκύπτουν στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων θα ελέγχεται η αποτελεσματικότητα και η απόδοση της λειτουργίας της δομής.

Η ισχύς της κάρτας των ωφελουμένων θα είναι διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, με τη λήξη δε της κάρτας οι ωφελούμενοι οφείλουν να προσκομίσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά στις δομές για να εξεταστούν εκ νέου από την αρμόδια επιτροπή του οργανισμού και να εκδοθεί νέα κάρτα απορίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ

Η δομή θα δημιουργηθεί στην Δημοτική Ενότητα Παραλίας σε αγροτεμάχιο συνολικού εμβαδού 10.000 τμ2 ιδιοκτησίας του Δήμου Πατρέων. Ως  Δημοτικός Λαχανόκηπος ορίζεται η Δομή,  που αποτελείται από έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος, η οποία κατανέμεται σε ισομερή τεμάχια, σε ωφελούμενα άτομα, προκειμένου να τα καλλιεργήσουν, με αποκλειστικό σκοπό την σίτιση τους.

Θα παρέχεται  συγκεκριμένη γεωργική έκταση 50τ.μ αρδευόμενη σε τουλάχιστον 100 άπορους, άνεργους και άστεγους για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών με σκοπό την σίτιση τους για ένα έτος. Η έκταση των 50 τ.μ. θα καλλιεργείται αποκλειστικά από τον ωφελούμενο με την βοήθεια των οικείων.

Οι ωφελούμενοι που θα εξυπηρετούνται από τον Δημοτικό Λαχανόκηπο θα επιλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και θα έχουν πρόσβαση στο χώρο της Δομής με την επίδειξη ειδικής κάρτας απόρου που θα προμηθεύονται από τον Δήμο προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος θα καλλιεργείται αποκλειστικά από τον αιτούντα ωφελούμενο αλλά και με την βοήθεια των οικείων του. Θα τους διατίθεται ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα εργαλεία για την καλλιέργεια του αγροτεμαχίου,  ώστε αυτοί εκτός από την εξασφάλιση της σίτισης τους να παρέχουν και το 10% της ετήσιας παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων

Το ωράριο πρόσβασης των ωφελούμενων στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, θα είναι ορισμένο και συγκεκριμένο ανά εποχή.

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, Θα διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής του.

Η ισχύς της κάρτας των ωφελουμένων θα είναι διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, με τη λήξη δε της κάρτας οι ωφελούμενοι οφείλουν να προσκομίσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά, στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, για να εξεταστούν εκ νέου από την αρμόδια επιτροπή του οργανισμού και να εκδοθεί νέα κάρτα απορίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Η δομή έχει δημιουργηθεί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Πατρέων, στην Πλατεία Γεωργίου Α 17.

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης θα απευθύνεται σε άνεργους, άστεγους και άπορους δημότες της Πάτρας, παρέχοντας σε τουλάχιστον 200 ωφελούμενους πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Παράλληλα θα παρέχει υπηρεσίες διευκόλυνσης στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία τους (Ο.Α.Ε.Δ., Νοσοκομεία,  κλπ).

Η Δομή του Γραφείου Διαμεσολάβησης λειτουργεί με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή , από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής ωφελουμένων.

Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και των δικαιολογητικών  για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων,   θα πραγματοποιείται  τόσο στο  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Δήμου Πατρέων  όπως επίσης και στα γραφεία της κάθε  Κοινωνικής Δομής Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Οι διευθύνσεις λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών που μπορούν  να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι,   έχουν ως εξής:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α17, 4ος όροφος, Δευτέρα –  Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α17, 4ος όροφος, Δευτέρα –  Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00 μ.μ.

ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ : Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ:  Δημοτικό Διαμέρισμα Παραλίας, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: Κοραή 5, (τράπεζα Τροφίμων) Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

Δικαιολογητικά  ωφελουμένων.

Αίτηση Ενδιαφέροντος.

Κάρτα Ανεργίας, εφόσον πρόκειται για ανέργους.

Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας .

Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας .

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης .

Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί µη υποχρεωτικής υποβολής φορολογικής δηλώσεως θεωρούμενη από  τη αρμόδια  οικονομική εφορία στην οποία φορολογικά ανήκουν.

Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δηµόσιου φορέα, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για Άτομα µε Ειδικές Ανάγκες.

Δικαιολογητικά Κοινωνικών Κριτηρίων ( όπως π.χ. πιστοποιητικά τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας, μονογονεϊκής οικογένειας, κλπ)

Επιλογή Ωφελουμένων.

Η Επιλογή των ωφελουμένων πραγματοποιείται  από την Ειδική Επιστημονική  Επιτροπή  που  θα  συσταθεί  από  τους  εμπλεκόμενους  φορείς, υποστηριζόμενη και από το έργο Κοινωνικών Λειτουργών του Δήμου αλλά και των Κοινωνικών  Φορέων, με  συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια. Όσοι  ωφελούμενοι επιλέγονται  προμηθεύονται με την  Κάρτα ωφελουμένου της κάθε Κοινωνικής Δομής που εξυπηρετούνται.

Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ:

Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, και Ένταξης Μεταναστών, Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, κλπ.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ: Καποδιστρίου 96, 262 24 – Πάτρα, Δευτέρα –  Παρασκευή, από τις 10:00π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. www.stirixiamke.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α17, 4ος όροφος, Δευτέρα –  Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. www.patrasos.gr

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α17, 4ος όροφος, Δευτέρα –  Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. www.trapezahronou.gr

ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ : Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ. www.patrasos.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ:  Δημοτικό Διαμέρισμα Παραλίας, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ. www.patrasos.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: Κοραή 5, (τράπεζα Τροφίμων) Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ. www.patrasos.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!