Δ.Πατρεών: Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά στην ΤτΕ και τους δανειστές

«Ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές». Αυτή είναι η επίσημη θέση του δήμου Πατρέων σε σχέση με τη διαχείριση των αποθεματικών του δήμου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εισηγητής από πλευράς της δημοτικής παράταξης,στο θέμα της μη απόδοσης των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων στην κυβέρνηση.ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, με έγγραφο του στις 22/09/2017, επανέρχεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και αφορούσε την απόδοση των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο για όσους δεν συμμορφώθηκαν απειλείται η μη καταβολή μέρους ή ολόκληρης της ΚΑΠ.
Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με τις αποφάσεις του 138/2015 και 143/2015 έχει πάρει θέση, καθώς επίσης και με σχετικό εντέλλεσθε 7/5/2015 αρ. πρωτ. 1957 του Δημάρχου.

Επιμένουμε στη θέση μας να μην μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές.

Τα διαθέσιμα του δήμου είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΤΤΕ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!