Δ. Πατρέων: Ελέγξτε τη «μάστιγα» των σάπιων φρούτων στα σχολεία

Μάστιγα με σάπια φρούτα τείνει να γίνει το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για διανομή δωρεάν φρούτων στα σχολεία της χώρας. Αυτή τη φορά, τα ακατάλληλα φρούτα εντοπίστηκαν σε σχολείο του Δήμου Πατρέων. Αναλυτικότερα:

Να μεριμνήσουν, «ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι μηχανισμοί που θα διασφαλίσουν την υγεία των μαθητών από τυχόν αμέλεια ή κερδοσκοπία», ζητεί με επιστολή του ο αντιδήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φίλιας από τους υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή τη διανομή μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων φρούτων σε μαθητές του Σχολείου Δεμενίκων. «Όπως αντιλαμβάνεστε σε περίπτωση κατανάλωσης, θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών», σημειώνει και τους ενημερώνει πως δέχθηκε «πολλά παράπονα από το σύλλογο γονέων αλλά και τους εκπαιδευτικούς που ζητούν να ληφθούν μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή των μαθητών από παρόμοια περιστατικά».

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Κύριοι, Υπουργοί,

στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων σίτισης των μαθητών και του Ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μοιράστηκαν σε σχολεία της Πάτρας, σε κάθε μαθητή, κιβώτια που περιείχαν φρούτα, μια πρωτοβουλία που μας βρίσκει θερμούς υποστηρικτές, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση και στον μαθητικό κόσμο της χώρας μας.

Ωστόσο στο Δημοτικό Σχολείο των Δεμενίκων στην Πάτρα, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες σάπιων φρούτων στα κιβώτια που διανεμήθηκαν, γεγονός που – όπως αντιλαμβάνεστε, σε περίπτωση κατανάλωσης, θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών.

Κατόπιν αυτού δέχθηκα πολλά παράπονα από το σύλλογο γονέων αλλά και τους εκπαιδευτικούς που ζητούν να ληφθούν μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή των μαθητών από παρόμοια περιστατικά.

Σας ζητώ, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, να μεριμνήσετε, ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι μηχανισμοί που θα διασφαλίσουν την υγεία των μαθητών από τυχόν αμέλεια ή κερδοσκοπία, για να μην υπονομεύονται οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην κατεύθυνση της στήριξης των μαθητών και της ποιότητας της διατροφής τους.

 

Διαβάστε επίσης:
ΣΕΚΛΑ σε Τσαυτάρη: Εντατικοί έλεγχοι στα φρούτα που διανέμονται σε σχολεία
Γονείς μαθητών: Βαρβαρότητα να τρώνε τα παιδιά μας σάπια τρόφιμα
Μοίρασαν δωρεάν σάπια φρούτα σε σχολεία του Αγρινίου
Αλλοιωμένα φρούτα σε δημοτικά – Μπλόκο στη διανομή τους έβαλε ο εισαγγελέας Χαλκίδας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ, ΣΑΠΙΑ ΦΡΟΥΤΑ


Αφήστε μια απάντηση