Δ.Πάτρας: Στο υπουργείο Εργασίας ο Πελετίδης για τους ανέργους της «κοινωφελούς»

Αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, για να θέσουν το αίτημα να προσληφθούν όλοι οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί από τον ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία, εφόσον διαθέτουν τα βασικά τυπικά προσόντα, για τις θέσεις που προορίζονται. Στη συνάντηση θα συμμετέχει, αντιπροσωπεία των 92 ανέργων επιτυχόντων της κοινωφελούς στο δήμο Πάτρας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα πιάσει δουλειά.

Εξάλλου χτες πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάτρα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, σύσκεψη με τους 92 επιτυχόντες για το πρόγραμμα 8μηνης κοινωφελούς εργασίας που απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης επιπρόσθετων τυπικών προσόντων.

Πρόκειται για πτυχιούχους ανέργους που στερούνται αυτών των δικαιολογητικών όχι από επιλογή τους, αλλά λόγω της αδυναμίας τους, να πληρώσουν τα απαιτούμενα ποσά, για την έκδοση των αδειών και των αντίστοιχων εισφορών, γιατί είναι άνεργοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, απορρίφθηκαν προσλήψεις στον κλάδο Π.Ε. Μηχανικών και άλλων κλάδων κατηγορίας Π.Ε., Τ.Ε., στην κατηγορία Δ.Ε. τεχνικών ειδικοτήτων, Δ.Ε. οδηγών, Δ.Ε. φυλάκων, αλλά και στην κατηγορία Υ.Ε. βοηθητικών ειδικοτήτων οικοδομικών εργασιών, που ξεπερνούν τους 40 άνεργους.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό τους, γιατί αποτελεί αδικία να αποκλείονται άνεργοι που διαθέτουν τα βασικά τυπικά προσόντα, αλλά τους λείπουν τα επιπρόσθετα τυπικά προσόντα.

Στην ανακοίνωση του, ο δήμος Πάτρας, χαρακτηριστικά σημειώνει: «Απαιτούμε να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και να προσληφθούν όσοι διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του προσοντολόγιου των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί πρόκειται για άνεργους που επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ με αυξημένη μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων και για εργασία μόλις 8 μηνών».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!