Δ. Παγγαίου: Υπεξαιρέσεις από θύτες και θύμα δείχνει ο έλεγχος

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του οικονομικού επιθεωρητή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο δήμο Παγγαίου, για τα έτη 2007-2008-2009, αναφορικά με την υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου. Το γεγονός είχε συσχετιστεί με την δολοφονία του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, από δύο ταμίες του Δήμου.

Όπως δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, το πόρισμα εντοπίζει συνολικό έλλειμμα 700χιλ. €, εκ των οποίων τα 300χιλ. € καταλογίζονται στον δολοφονηθέντα Τριαντάφυλλο Κουκούδη και τα υπόλοιπα, 400χιλ. € περίπου, στους δύο ταμίες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημάρχου.

Δύο διαφορετικές υποθέσεις

Σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής στοιχεία, ο οικονομικός επιθεωρητής που εξέτασε την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό βάση εγγράφων που φέρουν την υπογραφή του εκλιπόντα και φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκαν για την παραλαβή χρηματικών ποσών. Το υπόλοιπο ποσό καταλογίζεται στους δύο κατηγορούμενους, αφού όπως αναφέρεται ήταν οι ταμίες του δήμου άρα και οι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε συναλλαγή.

«Το πόρισμα θα οδηγήσει και σε ποινική δίωξη κατά υπαιτίων προσώπων. Μπορώ να έχω κάνει 50 ποινικά αδικήματα και να δικαστούν αυτοτελώς. Άλλο πράγμα η δολοφονία και άλλο πράγμα το οικονομικό άνοιγμα. Αν βέβαια ήταν τα αίτια τα οικονομικά κίνητρα σαφώς και οι παράμετροι αυτοί θα εξεταστούν στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης»
, δήλωσε εκ μέρους της πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος Χρυσόστομος Βελάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως οι δύο υποθέσεις δεν ταυτίζονται νομικά.

Ο ίδιος δήλωσε πως η πλευρά του δημάρχου δεν έχει κληθεί για να καταθέσει σε αυτή τη διαδικασία. «Επί του πορίσματος όμως και θα τοποθετηθεί και θα ασκήσει ανάλογες νομικές αξιώσεις, όταν βέβαια κοινοποιηθεί επίσημα», καταλήγει ο κ. Βελάκης.

Έφεση από τους κατηγορούμενους

Στην άσκηση έφεσης προσανατολίζεται η πλευρά των κατηγορουμένων. «Εναντίον αυτών υπάρχει περιθώριο θέσεων και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν είναι τελεσίδικα αυτά. Αυτή είναι η πρώτη άποψη, αυτή του οικονομικού επιθεωρητή», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Βασίλης Καγκαίδης, λέγοντας πως οι πελάτες του θα εμμείνουν στους ισχυρισμούς τους ότι τα 400χιλ. που τους καταλογίζουν δεν τα οφείλουν οι ίδιοι αλλά η άλλη πλευρά.

«Όλα αυτά βέβαια είναι θέμα αποδείξεως. Ουσιαστικά, αν το δούμε συνολικά το θέμα, αφού είναι οι ταμίες έπρεπε να τους καταλογιστεί όλο το ποσό αφού αυτοί θεωρούνται υπεύθυνοι για τη διαχείριση του ταμείου»
, υποστηρίζει ο κ. Καγκαίδης, σημειώνοντας πως οι αποδείξεις για τα 300χιλ. ευρώ έχουν κατατεθεί, ενώ οι κατηγορούμενοι παρουσίασαν στοιχεία και για τα 400χιλ. ευρώ που όμως δεν έγιναν αποδεκτά από τον οικονομικό επιθεωρητή.

Εν αναμονή της δικάσιμου

«Η ποινική δικογραφία για την δολοφονία του δημάρχου έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα χέρια του δικαστικού συμβουλίου. Τώρα αναμένεται ο Εισαγγελέας Εφετών να ορίσει τον τόπο που θα γίνει το δικαστήριο. Εντός της περιφέρειας αλλά εκτός Καβάλας»
, δήλωσε κ. Βελάκης, ο οποίος εκτιμά ότι θα οριστεί δικάσιμος εντός του Φθινοπώρου.

Για να διαβάσετε προηγούμενο άρθρο σχετικά με την υπόθεση στο δήμο Παγγαίου, κάντε κλικ εδώ: www.aftodioikisi.gr/content/6088

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!