δ-παιανίας-ιστορικά-πολεμικά-οχήματα-1156371
ΔΗΜΟΙ | 27.03.2023 | 11:49

Δ. Παιανίας: Ιστορικά πολεμικά οχήματα έδωσαν το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Μια διαφορετική παρέλαση που έκλεψε τις εντυπώσεις, παρακολούθησαν την 25η Μαρτίου όσοι βρέθηκαν στον Δήμο Παιανίας με τους διοργανωτές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Τους δρόμους των ΔΕ Παιανίας και ΔΕ Γλυκών Νερών περπάτησαν, μεταφέροντας το μήνυμα της εθνικής παλιγγενεσίας, υπερήφανοι οι μαθητές των δύο πόλεων αλλά και φορείς. Μικρά παιδιά και μεγαλύτεροι – κάθε ηλικίας- τίμησαν τους προγόνους μας και την καταγωγή τους ντυμένοι και με παραδοσιακές φορεσιές διαφορετικών περιοχών.

Ενθουσιασμό στους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το παρών, προκάλεσε και η παρουσία του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων. Σπάνια πολεμικά οχήματα με τα πληρώματά τους διέσχισαν το κέντρο της Παιανίας και τη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά. Αγγλικής, αμερικανικής και γερμανικής κατασκευής, ανάμεσά τους και μοτοσυκλέτες, ζωντανά κομμάτια της ιστορίας και των πολέμων που έχει συμμετάσχει η Ελλάδα υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση.

Πρόκειται για οχήματα του Β’ Π.Π. κυρίως και τρία από τον πόλεμο της Κορέας τα οποία ο Σύλλογος περισυνέλλεξε και ανακατασκεύασε διατηρώντας την ιστορική μνήμη ζωντανή.

«Η αντίδραση των παρευρισκόμενων επιβράβευσε την πρωτοβουλία να διευρύνουμε τις συμμετοχές στις δύο παρελάσεις του Δήμου Παιανίας. Και επιβεβαίωσε πως οι Ελληνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το παρελθόν μας και τους αγώνες των προγόνων μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ερωτώμενος για την πρωτοβουλία αυτή.