δ-παιανίας-ενας-νέος-κοινόχρηστος-χώρ-1151459
ΔΗΜΟΙ | 16.03.2023 | 15:00

Δ. Παιανίας: Ενας νέος κοινόχρηστος χώρος 2 στρεμμάτων δημιουργείται στο Φούρεσι

Ένας νέος κοινόχρηστος χώρος δημιουργείται στα Γλυκά Νερά (Φούρεσι) εκεί που μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα φθαρμένα γήπεδα της οδού Ηφαίστου, υλοποιώντας τη δέσμευση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για περισσότερους φιλόξενους χώρους για τους δημότες.

Ο χώρος πρασίνου είχε αξιοποιηθεί κατά το παρελθόν για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων γεγονός που απαγόρευε στον Δήμο Παιανίας να υλοποιήσει έργο αποκατάστασής τους. Οι εγκαταστάσεις παρουσίαζαν σημαντικές φθορές ενώ είχαν καταστεί πλέον επικίνδυνες για τους χρήστες.

Με την ολοκλήρωση του νέου έργου, οι δημότες θα έχουν στη διάθεσή τους μια νέα σύγχρονη παιδική χαρά αλλά και μια πλατεία συνολικού εμβαδού περίπου δύο στρεμμάτων.

Ο νέος κοινόχρηστος χώρος χωρίζεται σε 3 ενότητες:

α) το τμήμα Α στάσης και περιπάτου στο υπερυψωμένο δυτικό μέρος της πλατείας

β) το τμήμα Β στάσης περιπάτου και ποδηλάτου στο βόρειο μέρος της πλατείας

γ) το τμήμα Γ που συμπεριλαμβάνει την παιδική χαρά (950 τ.μ.) στο νότιο μέρος της πλατείας

Το τμήμα Α αποτελεί το υπερυψωμένο τμήμα της πλατείας. Διαθέτει πλακόστρωτο τμήμα και φύτευση , καθώς και αστικό εξοπλισμό όπως καθίσματα, πέργκολα για σκίαση και κάδους. Λειτουργεί ως σημείο στάσης και συνάθροισης καθώς έχει και πανοραμική θέα των υπόλοιπων τμημάτων της πλατείας.

Το τμήμα Β στο βόρειο τμήμα της πλατείας πρόκειται για ένα πιο ελεύθερα διαμορφωμένο τμήμα που σκοπό έχει τον ελεύθερο περίπατο και την χρήση ποδηλάτου παιδιών και νηπίων. Διαθέτει οργανικές διαδρομές με πατητό χώμα και φυτεύσεις καθώς και σημεία στάσης συμπεριλαμβανομένου και σημείου πλατώματος με σύστημα πέργκολας για σκίαση.

H παιδική χαρά

Η επιλογή των οργάνων της παιδικής χαράς είναι από φυσικά υλικά (ξυλεία ακακίας/ροβινιας), καθώς και από τους σχηματισμούς και χρωματισμούς του εδάφους του χυτού δαπέδου ασφαλείας όπου απεικονίζονται φύλλα, λουλούδι, ρυάκια, κλπ. Ο βασικός στόχος του σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον χώρου, με σκοπό τη ενίσχυση των παιδιών και νηπίων με τη φύση.

Η παιδική χαρά θα διαθέτει:

• χώρο παιχνιδιού κατάλληλο για 2 ηλικιακές ομάδες, καλυπτόμενο από αντικραδασμικό δάπεδο ασφαλείας και συνθετικό χλοοτάπητα

• καθιστικά για τους συνοδούς

• πέργκολα

• βρύση με πόσιμο νερό

• ζώνες πρασίνου

«Ο νέος αυτός κοινόχρηστος χώρος που σύντομα θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή του Φούρεσι εντάσσεται στη δέσμευσή μας για περισσότερους χώρους για χρήση από τους δημότες. Στόχος μου παραμένει η δημιουργία όσων το δυνατόν περισσότερων πλατειών αλλά και χώρων περιπάτου, άθλησης και ψυχαγωγίας που τόσο λείπουν από τον Δήμο Παιανίας.

Η ανάπλαση του συγκεκριμένου χώρου δεν θα ήταν όμως εφικτή χωρίς την γενναιοδωρία του κ.  Ευάγγελου Σίμου ο οποίος ανέλαβε το συνολικό κόστος. Υπόδειγμα πολίτη με διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τη δωρεά του στον τόπο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.