Δ. Οροπεδίου: Ειδική μελέτη από ΟΟΣΑ για ανάπτυξη και απασχόληση

Ειδική μελέτη με τίτλο «Προώθηση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης Οροπέδιο Λασιθίου» πρόκειται να εκπονήσει ο ΟΟΣΑ. Με την αφορμή αυτή η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο σεμινάριο που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Τρέντο της Ιταλίας, με θέμα «Αναπτύσσοντας τον τουρισμό σε περιοχές εκτός των καθιερωμένων».

Σ΄ αυτό μετέχουν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης Ανδρέας Ζαχαράκης, Χάρης Ροδιτάκης, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς και ο αντιδήμαρχος Μανόλης Πετράκης, όπου παρουσιάζουν εισηγήσεις για την περίπτωση του Οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με αυτές η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των μειονεκτικών ορεινών αγροτικών περιοχών θέλοντας να υπογραμμίσει ότι οι περιοχές αυτές δεν μπορούν να στηρίζονται αποκλειστικά στη γεωργική δραστηριότητα, αλλά απαιτείται η ανάπτυξη συμπληρωματικών ή εναλλακτικών προς τη γεωργία δραστηριοτήτων που θα δίνουν προοπτικές απασχόλησης και εισοδημάτων με την ταυτόχρονη συγκράτηση και προσέλκυση ενεργού πληθυσμού.

Όπως ανέφερε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης το στέλεχος της Ανδρέας Ζαχαράκης προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειές της, όσο και τα διαθέσιμα προς τούτο εργαλεία, συμφώνησε-η Περιφέρεια Κρήτης- πρόσφατα με τον ΟΟΣΑ στην εκπόνηση μιας μελέτης για τη διερεύνηση, ανάλυση, επεξεργασία και διατύπωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για το Οροπέδιο Λασιθίου που θα οδηγήσει μέσω της εφαρμογής του σε μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή απαντώντας στο μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.

Ακόμη προσέθεσε ότι η εμπειρία και τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ θα είναι πολύτιμη στην κατεύθυνση της διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και της μείωσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων στη βάση της ήπιας ανάπτυξης που αποτελούν και προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την επόμενη πενταετία.

Έτσι ένα πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης σε μια μειονεκτική ορεινή περιοχή όπως το Οροπέδιο Λασιθίου, με την κατάλληλη επεξεργασία θα δώσει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Κρήτης, όπως η ίδια επισημαίνει, να διαθέτει ένα πρότυπο για πολλές άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις που υπάρχουν στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!