δ-νέας-φιλαδέλφειας-μεγάλη-αύξηση-κρο-893202
ΔΗΜΟΙ | 11.04.2021 | 14:45

Δ. Νέας Φιλαδέλφειας: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε υπηρεσίες του δήμου

Με τον τίτλο «γιατί αυξάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπηρεσίες του Δήμου;», το Σωματείο των εργαζομένων του δήμου Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας κατηγορεί για κοροϊδία και ανευθυνότητα τη διοίκηση του σχετικά με τη διαχείριση που γίνεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας σχετικά με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μ. Κουτσάκης διαβεβαίωνε το σώμα ότι γίνεται ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο στην περίπτωση διαπίστωσης κρουσμάτων. Η εικόνα που δίνει το Σωματείο είναι εντελώς διαφορετική, αφού από τον Δεκέμβριο του 2020 ο Δήμος μετρά 27 κρούσματα.

Από την έναρξη της πανδημίας, το Φλεβάρη του 2020, είχαμε πέρσι το καλοκαίρι ένα κρούσμα.

Από το Δεκέμβριο του 2020, μέχρι σήμερα, έχουμε 27 κρούσματα και από ότι φαίνεται, με την διαχείριση της διοίκησης, ο κατάλογος δεν θα σταματήσει εδώ.

2 νέα κρούσματα στην καθαριότητα και συνολικά 9 σε δέκα μέρες.

4 κρούσματα στο πράσινο σε μια βδομάδα και τα τεστ θα συνεχιστούν και Δευτέρα Τρίτη και στις δύο υπηρεσίες.

Εδώ και καιρό μιλάμε για την εγκληματική διαχείριση που γίνεται και να τα αποτελέσματα.

Μπροστά και καλά στο φόβο μη κλείσουν οι υπηρεσίες, τις κρατάνε ανοικτές και η διασπορά μεγαλώνει.

Από ότι μαθαίνουμε, το πρόβλημα των συναδέλφων, γίνεται πρόβλημα στις οικογένειες τους, αφού μέλη τους έχουν εμφανιστεί θετικοί και αυτοί στο κορωνοϊό.

Εμείς σαν Σωματείο, σαφώς δεν διοικούμε, απλά διεκδικούμε και είναι το σωστό και λογικό στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου.

Αυτό που είναι αδιανόητο είναι η διοίκηση να κάνει συνδικαλισμό (και μάλιστα χειρίστου είδους) με την υγεία των εργαζομένων.

ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

1)ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΌΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ

2) Μοριακά τεστ να κανονιστούν από Δευτέρα για Όλο το προσωπικό

3) Όσο είναι επίμαχη η κατάσταση να γίνονται rapid τεστ σε όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα

4) Κάθε βδομάδα να γίνεται απολύμανση ΟΛΩΝ των δημοτικών κτιρίων και οχημάτων

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ η κρισιμότητα της κατάστασης, μας επιβάλλει, σε περίπτωση μη υλοποίησης των προτάσεων μας, να πάρουμε στα χέρια μας αγωνιστικά και διεκδικητικά την υπόθεση υπεράσπισης της υγείας των συναδέλφων μας. Υπηρεσίες υγειονομικές βόμβες δεν πρόκειται να μένουν ανοικτές, υπηρεσίες χωρίς απολυμάνσεις και μέτρα προστασίας δεν θα συνεχίσουν να λειτουργούν, εργαζόμενοι χωρίς επαναλαμβανόμενα τεστ δεν θα εργάζονται.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ