Δ. Νεάπολης Συκεών: Καταδικάστηκε ο διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης Συκεών δημιουργεί η σημερινή καταδικαστική απόφαση σε βάρος του διευθυντή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Όπως σημειώνει το dailythess.gr, για την υπόθεση βρέθηκε κατηγορούμενος στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Θ.Γ. ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χρήση ψευδούς βεβαίωσης. Η υπόθεση διερευνήθηκε έπειτα από αναφορά που υποβλήθηκε από μέλη της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη Πολιτών».

Τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα που έγινε στους φακέλους που είχαν υποβληθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το δήμο και αφορούσαν στην ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είχε προσκομιστεί βεβαίωση κύριας χρήσης σύμφωνα με την οποία τα σχολικά κτίρια ανήκουν στην κατηγορία κατηγορία χρήσης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας και όχι στην κατηγορία Εκπαίδευσης!

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο το συγκεκριμένο έγγραφο συνέταξε επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Σ. Δανιηλίδη

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά μόνο ένα συγκεκριμένο τμήμα των καταγγελιών που έχουν γίνει καθώς λόγω του κινδύνου παραγραφής επισπεύσθηκε η εκδίκασή της.

Ηδη σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης Συκεών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος  της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κατόπιν καταγγελίας, ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η πρώτη τιτλοφορείται «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση», και η δεύτερη «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων λειτουργούν διάφορες δομές του δήμου, όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Η έρευνα φέρεται να ανέδειξε κραυγαλέες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έτη 2011, 2012, 2013 ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΔΑΝΗΙΛΙΔΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!