Δ. Νεάπολης – Συκεών: Ημερίδα με θέμα τον εκφοβισμό στα σχολεία

Στη διοργάνωνση ημερίδας, με θέμα «Ο εκφοβισμός στα Ελληνικά σχολεία: πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους εφήβους», διοργανώνει αύριο, Σάββατο 6 Απριλίου, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Οι εργασίες (10 π.μ. – 2 μ.μ.) περιλαμβάνουν οκτώ εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και στελεχών της «Πυξίδας», οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο σε εκπαιδευτικούς αλλά σε όλους τους γονείς και νέους, και οι οποίες αναμένεται να φωτίσουν όλες τις πτυχές του θέματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

• «Προστατεύοντας τα παιδιά μέσα από το πλέγμα ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο» – Μ. Βασσάρα, ψυχολόγος-επιστημονική υπεύθυνη Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα»

• «Ο εκφοβισμός στα ελληνικά σχολεία» – Β. Δεληγιάννη-Κουϊμτζή, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ.

• «Το κοινωνικό πλαίσιο του εκφοβισμού» – Α.Ψάλτη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

• «Ο εκφοβισμός σε χώρους προσχολικής αγωγής» – Σ. Κασάπη, ψυχολόγος

• «Ηλεκτρονικός εκφοβισμός: στα δίχτυα του διαδικτύου» – Χ. Αθανασιάδου, επίκουρος καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ

• «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού: πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές» – Μ. Παπαθανασίου, ψυχολόγος

• «Σχολικός εκφοβισμός και θυματοποίηση: η οπτική των γονέων» – Ε. Νακοπούλου, ψυχολόγος

• «Πρόληψη και αντιμετώπιση της επιθετικότητας και του εκφοβισμού στο σχολείο: οι παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ» – Μ. Κυριακίδου, ψυχολόγος, αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη «Πυξίδας»

«Απαιτείται δράση και συντονισμός…»

«Ο σχολικός εκφοβισμός ταλαιπωρεί παιδιά και σχολικές κοινότητες σε βαθμό που παρεμποδίζει την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Τα θύματα του εκφοβισμού συνήθως υποφέρουν από άγχος, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά προβλήματα, κοινωνική απομόνωση, έχουν κακή αυτοεικόνα, απουσιάζουν συχνά από τα σχολεία κι έχουν δυσκολίες εφαρμογής. Πρόκειται για μια κατάσταση που η αντιμετώπισή της απαιτεί συντονισμό φορέων και δυνάμεων, αλλά πάνω απ’ όλα ευαισθησία», επισημαίνει η υπεύθυνη του γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών Μάρω Βασσάρα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση