Δ. Νεάπολης-Συκεών: Φιλανθρωπικό τουρνουά υπό τη σκέπη της FIBA

Έχοντας εξασφαλίσει την επίσημη συνεργασία της FIBA, μαθητές 10 έως 19 ετών από όλα τα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στο 2ο διήμερο φιλανθρωπικό τουρνουά 3Χ3 που διοργανώνει, στις 29 και 30 Απριλίου, η σύγχρονη σχολή εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του καλαθοσφαιριστή Γιώργου Μασλαρινού, σε συνεργασία με το δήμο και τη Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών.

Στόχος του φιλανθρωπικό αυτού τουρνουά είναι η συλλογή από τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές, όσο το δυνατόν περισσότερων αντικειμένων για το Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο. Παράλληλα, η φιλανθρωπική αυτή πρωτοβουλία δίνει μία εξαιρετική ευκαιρία σε μαθητές όλων των ηλικιών να αποδείξουν τις αθλητικές τους ικανότητες και να απολαύσουν το άθλημα του μπάσκετ.

Το φετινό τουρνουά 3Χ3 με σύμμαχό την FIBA θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Απριλίου. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα της σχολής, στο κλειστό γυμναστήριο «Σάλα Γεννηματά» και στα ανοικτά γήπεδα των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ιπποκράτους με Γεννηματά).
Οι φετινοί αγώνες θα διέπονται από τους επίσημους κανονισμούς 3Χ3 της FIBA με τη δωρεάν συμμετοχή όλων! Στo πλαίσιο της συνεργασίας της ΗΟΟΡ με τη FIBA όλοι οι συμμετέχοντες, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι 10-19 ετών, μέσω της συμμετοχής στο τουρνουά μπορούν να συμπεριληφθούν στην παγκόσμια κατάταξη αξιολόγησης συλλέγοντας πόντους για τις μελλοντικές του συμμετοχές.

Το «παρών» στους αγώνες για να συνομιλήσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές-αθλητές, θα δώσουν το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας, από την ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης οι Τ. Δήμας, Λ. Μποχωρίδης, Α. Βεζένκοφ, Σ. Μούρτος, ο αρχηγός της ομάδας Α. Ασημακόπουλος και ο βοηθός προπονητή Σ. Καμπερίδης.

Περισσότεροι από 250 αθλητές-μαθητές έλαβαν μέρος στο περσινό πολύ επιτυχημένο 1ο τουρνουά 3Χ3, που αποτέλεσε τη βάση της καινοτόμου συνεργασίας της σχολής με την παγκόσμια στέγη της, τη FIBA. Το τουρνουά έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και φιλοδοξεί χρόνο με το χρόνο να καταστεί θεσμός για την προσέλκυση και έμπνευση νέων αθλητών μπάσκετ, τη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ


Αφήστε μια απάντηση