Δ. Νεάπολης: Διαχωρίζει τους δημότες σε α΄ και β΄ κατηγορίας

Σε διαχωρισμό των πολιτών που ζουν στην περιοχή σε α΄και β΄ κατηγορίας έχει προχωρήσει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών και ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης (φωτό). Συγκεκριμένα, οι πολίτες ανάλογα με το αν ψηφίζουν ή όχι στο δήμο έχουν διαχωριστεί αυθαίρετα από τη δημοτική Αρχή σε δημότες (όσοι ψηφίζουν είτε κατοικούν είτε όχι στο δήμο) και κάτοικοι (όσοι δεν ψηφίζουν αλλά κατοικούν στο δήμο).

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη «Έξω από τα τείχη» παρά το γεγονός ότι η τακτική επιχορήγηση του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται με βάσει τους κατοίκους και όχι τους δημότες και παρά το ότι ο κάτοικος πληρώνει ανταποδοτικά τέλη και δημοτικό φόρο καλείται να καταβάλει διπλάσια τροφεία για τα παιδιά του που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς και αυξημένα δίδακτρα στα διάφορα τμήματα εκμάθησης καλλιτεχνικών και αθλητικών δεξιοτήτων (π.χ χορού, θεάτρου, μουσικής, κολύμβηση κλπ) του δήμου.

«Η διάκριση αυτή, δεν στηρίζεται νομικά πουθενά, είναι μάλιστα αντίθετη με το σύνταγμα. Το ίδιο συνέβαινε και στο Δήμο Λαγκαδά αλλά με γνωμοδότηση του Συμπαραστάτη του Δημότη, ως μη σύννομη, καταργήθηκε η διάκριση δημότη κατοίκου», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Σιωμιάδης.

Προσθέτει δε ότι «στο Δήμο Νεάπολης ούτε καν συζητήθηκε η καθιέρωση του  Συμπαραστάτη του Δημότη, που αποτελεί θεσμό του Καλλικράτη», ενώ όσες φορές η αντιπολίτευση έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση με διάφορα προσχήματα το απέρριπτε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!