Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Σήμερα το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης

Μία σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8μ.μ. στο Πολιτιστικό μας Κέντρο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο). Πρόκειται για τη βραδιά ποίησης στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών http://athenswpf.eu/poet-list/ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και διεξάγεται από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2017 σε σημαντικούς χώρους όπως στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Ίδρυμα Λασκαρίδου κλπ, με τη συμμετοχή 20 ξένων και 60 Ελλήνων ποιητών. Στο Φεστιβάλ συμμετάσχουν ποιητές από τις ακόλουθες χώρες: Κίνα, Ρωσία, Μεξικό, Γαλλία, Ιταλία, Παλαιστίνη, Τουρκία, Σλοβενία, Σερβία, Λιθουανία, Αγγλία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία κ.λπ. Τα ποιήματα που διαβάζονται στο Φεστιβάλ εκδίδονται σε έναν δίγλωσσο τόμο.

Στην ποιητική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/9 στο Πολιτιστικό μας Κέντρο θα συμμετέχουν οι εξής επτά ποιητές: Γιώργος Αλισάνογλου, Δημήτρης Ελευθεράκης, Πέτρα Κόλμανσιτς, Έλσα Κορνέτη, Γιάνγκ Λιάν, Μίλοβαν Μάρτσετιτς, Ίβο Σβετίνα.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Αποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την πρόταση που μας έγινε για τη διοργάνωση της ποιητικής βραδιάς στην πόλη μας στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης.
Είναι ένα Φεστιβάλ υψηλής ποιότητας και προσκαλώ τους συμπολίτες μας που αγαπούν την ποίηση να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Πιστεύω, ότι ο Δήμος μας με τη συστηματική και δυναμική παρουσία του σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πολιτιστικές λειτουργίες έχει ενταχθεί στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις να συνδιοργανώνει και να φιλοξενεί υπερτοπικούς θεσμούς και διεθνή γεγονότα υψηλού κύρους».

eeafisaFestivalPoiisis

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!