Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Σε λειτουργία το Φωτοβολταϊκό Σύστημα στο 4ο & 5ο Δημοτικό

Στο πλαίσιο των έργων ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων-εγκαταστάσεων που σχεδίασε και υλοποιεί ο Δήμος μας, συνδέθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ και λειτουργεί το Φωτοβολταϊκό Σύστημα (Φ/Β) ισχύος 18 KW στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Μοσχάτο.

Με τη σύνδεση και τη λειτουργία των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στα σχολικά μας κτίρια αλλά και στα δημοτικά μας κτίρια, πέραν την ευαισθητοποίησης των μαθητών και των συμπολιτών μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, επιτυγχάνουμε παράλληλα σημαντικά ενεργειακά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με τα Φωτοβολταϊκά συστήματα δεν προκαλούνται ρύποι, η ηλιακή ενέργεια που χρησιμοποιούν είναι ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή, έχουν μικρές απαιτήσεις συντήρησης, ενώ η λειτουργία τους είναι αθόρυβη. Παράλληλα με τη λειτουργία του Φ/Β μειώνεται σημαντικά η δαπάνη για ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Σε δύο ακόμα σχολικές μας μονάδες τοποθετήθηκαν με ίδιους πόρους, συνδέθηκαν με το δίκτυο της ΔΕΗ προκειμένου να υπάρχει όφελος από την πλεονάζουσα ενέργεια και λειτουργούν φωτοβολταϊκά συστήματα, έτσι ώστε να μπορεί το 4ο και 5ο Δημοτικό μας σχολείο να εκμεταλλεύεται τα οφέλη που προσφέρει αυτή η εναλλακτική πηγή ενέργειας. Ήδη έξι σχολικές μονάδες και  το ένα  κλειστό γυμναστήριο του Δήμου μας κάνουν χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος: 78 Kwp, ενώ στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την ενεργειακή μας αναβάθμιση σε όλα τα σχολικά μας κτίρια και στις δημοτικές εγκαταστάσεις μας».  

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!