Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Πλωτά φράγματα στις εκβολές Κηφισού και Ιλισού

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου,  διεκδίκησε με αίτημά του προς το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πέτυχε την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων στις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού ποταμού, ως προληπτικό μέσο για την αποφυγή της εισροής της πετρελαιοκηλίδας στο Μοσχάτο,  η οποία προκλήθηκε από το πρόσφατο ναυάγιο.  Ο ίδιος ο Δήμαρχος με τους αντιδημάρχους του, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, το απόγευμα του Σαββάτου επέβλεψαν τη διαδικασία τοποθέτησης των φραγμάτων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητήσαμε από το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και καταφέραμε να τοποθετηθούν άμεσα πλωτά φράγματα στην ακτή μας έτσι ώστε να αποφύγουμε τη ρύπανση των ακτών και της πόλης μας. Ταυτόχρονα έχουμε θέσει τις υπηρεσίες του Δήμου σε επαγρύπνηση, ενώ από την πρώτη στιγμή δώσαμε εντολή στη Νομική μας Υπηρεσία να προβεί σε κάθε απαραίτητη Νομική Ενέργεια κατά παντός υπευθύνου για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΚΗΦΙΣΟΣ, ΕΚΒΟΛΕΣ, ΙΛΙΣΟΣ, ΠΛΩΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!