Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα μέτρησης καρδιαγγειακού κινδύνου

Δωρεάν πρόγραμμα μέτρησης καρδιαγγειακού κινδύνου για τους Δημότες Μοσχάτου – Ταύρου διοργάνωσαν από κοινού ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, , από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών, λήψη δημογραφικών στοιχείων και σύντομο ιατρικό ιστορικό. Στο Μοσχάτο εξετάστηκαν 200 άτομα και στον Ταύρο 120, ενώ έγιναν συμβουλευτικές προτάσεις από τους ειδικούς του Ωνασείου με στόχο την πρόληψη. Διατέθηκαν, επίσης, ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης των Καρδιακών νοσημάτων από το επιστημονικό προσωπικό του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μοσχάτο.

Στις επιστημονικές ομιλίες παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και η εντεταλμένη σύμβουλος θεμάτων υγείας και προληπτικής ιατρικής, Σταματία Γκουγκουλούλη.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε τα εξής: «Το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία και με αυτές τις δράσεις θέλουμε να προάγουμε αυτό το αγαθό στους δημότες. Με την γνώση και την πρόληψη μπορούμε να σώσουμε ζωές. Ευχαριστώ το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για την πολύτιμη συνεργασία».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!