Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για διαβήτη

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), συνδιοργανώνουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου για μακροχρόνια άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.

Η δράση αφορά στους δημότες ηλικίας 40-60 ετών και θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομεία της Αττικής που συνεργάζονται με το ΙΚΠΙ. Το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από το ΙΚΠΙ και ο προληπτικός έλεγχος είναι δωρεάν για τους δημότες και κατόπιν ραντεβού.
Αναλυτικά θα γίνουν:
• ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ
• ΜΕΤΡΗΣΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ
• ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ
• ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
• ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
• ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ

Δικαίωμα συμμετοχής στις προληπτικές εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι (με ληγμένο βιβλιάριο και υπεύθυνη δήλωση) και οι μακροχρόνια άνεργοι (με κάρτα ανεργίας πάνω από 12 μήνες). Απαραίτητη είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της επιστημονικής ομιλίας στις 4/11/2013 για να συμπεριληφθούν άμεσα στο πρόγραμμα.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου «Θ. Αγγελόπουλος», τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:00. Ομιλητές θα είναι η γιατρός: κα. Ιωάννα Νικολούτσου, MD, Ph.D. και ο ψυχολόγος κ. Στάθης Παπαχρήστου, M.Sc

Η δίωρη επιστημονική ομιλία, σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ, ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!