Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: 5.500 μαθητές έχουν επισκεφθεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργεί με πρότυπη μορφή από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου άνοιξε ξανά τις πύλες του για να υποδεχτεί τα σχολεία και τους μικρούς μαθητές. Το Πάρκο βρίσκεται στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, σε μία  καταπράσινη έκταση 10 στρεμμάτων και δέχεται καθημερινά μαθητές προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και σύγχρονου εξοπλισμού, οι μικροί μαθητές επιμορφώνονται και εκπαιδεύονται σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, ενώ διδάσκεται σε αρχάριους μαθητές των σχολείων ποδηλατική ισορροπία και παρέχεται εκπαίδευση με ειδικά ποδήλατα ισορροπίας. Το ωράριο λειτουργίας του πάρκου είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00-12.00 για τα σχολεία και στη συνέχεια με ελεύθερη πρόσβαση για τους μικρούς μας φίλους. Η είσοδος για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου  είναι δωρεάν, ενώ η συμμετοχή για κάθε μαθητή εκτός Δήμου είναι 1 €. Με πρόταση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, δωρεάν είσοδο στο Πάρκο έχουν τα σχολεία μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  του Δήμου μας κατά τις σχολικές περιόδους 2015-2016 και 2016-2017 έχουν επισκεφτεί συνολικά 134 σχολεία και 5.661 μαθητές τόσο από τα σχολεία του Δήμου μας όσο και από σχολεία των Αθηνών, της Νέας Σμύρνης, της Καλλιθέας, του Παπάγου, του Περιστερίου, του Περάματος, της Ν. Ιωνίας, της Σαλαμίνας, της Νίκαιας, της Πετρούπολης, του Ρέντη, της Γλυφάδας και πολλών άλλων Δήμων της Αττικής. Ανάμεσα στα άλλα σχολεία που το έχουν επισκεφτεί έχει δεχθεί μαθητές από το ειδικό σχολείο κωφών και βαρηκόων Αργυρούπολης, το ειδικό δημοτικό σχολείο Περάματος, το ΠΙΚΠΑ Πειραιά, το ειδικό επαγγελματικό Λύκειο Αγ. Παρασκευής και τον παιδικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά.

Για πληροφορίες και ραντεβού σχετικά με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 210 3472319 και 6945840840 (Άρης Δημητρίου). Για τις σχολικές επισκέψεις τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, 5.500 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!