Δ. Μινώα Πεδιάδας: Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται αυτό το διάστημα η αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στη θέση «Σαραφαλή Μάντρα», όπου βρέθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Ταμιωλάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την πορεία εξέλιξης των εργασιών.

Το έργο, προϋπολογισμού 935.000€ ενέταξε η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στις 8-2-2011 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Έπειτα από τη μελέτη που διαμόρφωσαν οι τεχνικές μας υπηρεσίες καταθέσαμε σχετική πρόταση, η οποία εγκρίθηκε από το ΥΠΕΚΑ και το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου γίνεται από το ΕΣΠΑ. Το έργο προβλέπει δράσεις και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της χωματερής, καθώς και τη δημιουργία ενός πάρκου πρασίνου στο σύνολο της έκτασης, που είναι 24 στρέμματα. Στην πορεία το πάρκο αυτό θα είναι επισκέψιμο και θα αποτελέσει ένα πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή μας», τόνισε σε δηλώσεις του έπειτα από την επίσκεψη στο χώρο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Καλογεράκης.
Οι τεχνικές παρεμβάσεις και εργασίες που για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. στη θέση «ΣΑΡΑΦΑΛΗ ΜΑΝΤΡΑ» σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου αφορούσαν σε:
• Χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων από την συνολική έκταση του Χ.Α.Δ.Α.
• Χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης αναγλύφου.
• Κατασκευή έργων στεγάνωσης, κατασκευή έργων τελικής κάλυψης.
• Σύστημα παθητικής απαγωγής βιοαερίου.
• Εργασίες πρασίνου
• Κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία του χώρου
• Χώρος αναψυχής

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!