δ-μεσσήνης-διαγραφή-χριστοφιλόπουλο-319
ΔΗΜΟΙ | 05.10.2021 | 23:05

Δ. Μεσσήνης: Διαγραφή Χριστοφιλόπουλου μετά την επίθεση του στο δήμαρχο

Τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου και μέχρι πρότινος προέδρου της ΔΕΥΑΜ Νικολάου Χριστοφιλόπουλου από την δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας», αποφάσισαν ομόφωνα την Τρίτη κατά τη συνεδρίασή τους τα 15 μέλη της παράταξης της συμπολίτευσης.

Αιτία της διαγραφής στάθηκαν όσα είπε ο κ. Χριστοφιλόπουλος σε βάρος του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοφιλόπουλος ανέφερε στο Σώμα ότι ο κ. Αθανασόπουλος είναι ένας δήμαρχος που θέλει να γλιτώνει λεφτά από το νερό και αφού αναφώνησε “ντροπή και αίσχος” είπε ότι καταθέτει την ανάκληση των λογαριασμών που έχει ο Αθανασόπουλος ζητήσει να γίνουν από τη ΔΕΥΑΜ.

Σε ανακοίνωση της η παράταξη του δημάρχου αναφέρει:

“Ειδικότερα έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος προέβη σε ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την 20η συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης στις 4-10-2021 που δεν συνάδει με το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύει η δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» καθώς και το ότι η στάση και τα λεγόμενα του ανωτέρω δημοτικού συμβούλου στην εν λόγω συνεδρίαση σε συνδυασμό με τις συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης και Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, είναι τουλάχιστον προσβλητικά προς όλους και δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο, στο απαιτούμενο αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας». Ακολούθως, αποφάσισαν τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Ν. Χριστοφιλόπουλου από μέλος της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας».

Την απόφαση διαγραφής προσυπογράφουν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργος Αθανασόπουλος και τα μέλη: Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γιώργος Δαβίλλας, Νίκος Δουρούμης, Δημήτρης Καλοφωλιάς, Σπύρος Κοντοθανάσης, Μπάμπης Μακρής, Κώστας Μαλιώτης, Τάσος Παπαγεωργίου, Γιάννης Μπρατσιάκος, Κώστας Ρούτσης, Γιώργος Στραβόλαιμος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, Νίκος Φύκιρης”.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος

Σχετικά με το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η λασπολογία και η συκοφαντία χαρακτηρίζει αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής επιβίωσης. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν ανέχομαι συκοφαντίες. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέλεξε τον δρόμο της λάσπης και της συκοφαντίας νομίζοντας ότι έτσι θα εκβιάσει για να παραμείνει στην έμμισθη θέση του. Δεν λογάριασε όμως καλά.

Σε ότι αφορά τη φοβερή …αποκάλυψη που ισχυρίζεται ότι έκανε, πρόκειται για την τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης από τη ΔΕΥΑΜ στον οικιακό μου υδρομετρητή, όπως γίνεται σε αντίστοιχο αίτημα κάθε δημότη.

Για να μην υπάρχει καμία σκιά, τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν τεθεί στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου».