Δ. Μαρώνειας – Σαπών: Συμμετοχή στη φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Λιμάνια – Σταθμοί»

Στη φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Λιμάνια – Σταθμοί: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα» συμμετέχει ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών.

Η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Πολιτισμού τον προσεχή Δεκέμβριο, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής».

Παράλληλα θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, γκραβούρες, καρτ ποστάλ και χάρτες με θέμα την ιστορία των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας και της Μαύρης Θάλασσας.

Να σημειωθεί ότι το έργο συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ενώ έχει ήδη συσταθεί δίκτυο εταίρων από όλες τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν), που έχουν ως αντικείμενο τη μελέτη, ανάδειξη και μουσειακή προβολή της μεσαιωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!