Δ. Μαραθώνος: Εγκατάσταση φωτιστικών χαμηλής ενέργειας

Νέο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτιστικών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ξεκίνησε και εφαρμόζει στο Δημοτικό του φωτισμό ο Δήμος Μαραθώνος.

Την πιστοποίηση στην εξοικονόμηση ενέργειας έχει αναλάβει να κάνει το αντίστοιχο τμήμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθηγητές του οποίου ήταν παρόντες στην πρώτη παρουσίαση που έγινε στην αίθουσα Συμβουλίων του Δημοτικού Καταστήματος Νέας Μάκρης.

Στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος έγινε ήδη αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα σε όλο το μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος στη Νέα Μάκρη και σε μήκος 1.500 περίπου μέτρων από το Νηρέα μέχρι την Αύρα.

Οι νέου τύπου λαμπτήρες Ηλεκτρομαγνητικής Επαγωγής, καταναλωτικής ενέργειας 75W έκαστος, αντικατέστησαν τους παλαιού τύπου λαμπτήρες Νατρίου, καταναλωτικής ενέργειας 250W, που ήταν εγκατεστημένοι στις κολώνες Δημοτικού φωτισμού της ΔΕΗ, προσφέροντας καλύτερο και πιο ποιοτικό φωτισμό στην παραλιακή λεωφόρο, με οικονομία 70% στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρόμοιες αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέου τύπου πρόκειται σταδιακά να γίνουν και σε άλλες περιοχές της πόλης αφού πρωταρχικός στόχος του Δήμου μας, και εντολή του δημάρχου προς όλες τις υπηρεσίες, είναι η δραστική μείωση των δαπανών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα με παράλληλη εφαρμογή νέων πρωτοπόρων και φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!