Δ. Μαραθώνα: Συγκέντρωση ενάντια στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Δύο ημέρες έπειτα από το θετικό κλίμα στη συνάντηση Μπιρμπίλη-Λεβαντή για το ΧΥΤΑ στην Κερατέα, μια άλλη… φωτιά φαίνεται ότι ανάβει στην Αττική, καθώς ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, αλλά και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Βασίλης Τζιλαβής, Νίκος Ιωνάς και Φώτης Δεληβοριάς, προχωρούν σε κινητοποιήσεις για το ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Έτσι, αύριο, στις 11 το πρωί, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη μπροστά από το Κέντρο Υγείας αντιδρώντας:

– στους ΧΥΤΑ όχι μόνο στο Γραμματικό, αλλά και σε όλη την Ελλάδα,

– στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, και

– στον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμάτων.

Ο Δήμος Μαραθώνα λέει «ναι» στη διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση, και καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται πως, σε πόρισμα του στις αρχές Μαρτίου, ο επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος διαπίστωνε παρατυπίες και μόλυνση του θαλάσσιου χώρου του Σεσίου από τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!