Δ. Μάνδρας-Ειδυλλίας: Συνάντηση Κριεκούκη -Παπανάτσιου για απαλλαγή πληγέντων από τον ΕΝΦΙΑ

Χθες 14 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ζητήσει η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα με την Υφυπουργό Οικονομικών για την διεκδίκηση της απαλλαγής του ΕΝΦΙΑ για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δήμαρχος έχει απευθυνθεί προς όλους τους αρμόδιους, με τα υπ’ αριθμ πρωτ. 4130/14.03.2018, 2264/18.02.2019 και 3046/04.03.2019, προκειμένου οι πλημμυροπαθείς να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όσο αφορά τον ΕΝΦΙΑ και ότι η Δήμαρχος είχε δρομολογήσει ένα κύκλο επαφών προκειμένου να προωθήσει το δίκαιο αυτό αίτημα προς όφελος των δημοτών.

Η κ. Κριεκούκη μαζί με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Πάντζα ο οποίος, από την πρώτη στιγμή συμφωνεί με το εν λόγω αίτημα και συμμερίζεται το δίκαιο του, παραβρέθηκαν από κοινού στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Υφυπουργού, κ. Παπανάτσιου, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που αιτιολογούν το δίκαιο αίτημα των πληγέντων συμπολιτών. Υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να εφαρμοστεί η ίδια πολιτική και οι ίδιες ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν και τους πυρόπληκτους στο Μάτι και τη Ραφήνα καθώς και στις δύο περιπτώσεις σημειώθηκε καταστροφή των κατοικιών και γενικότερα της ακίνητης περιουσίας των πολιτών. Ειδικότερα, η κ. Κριεκούκη τόνισε ότι στην περίπτωση της Μάνδρας πολλοί από τους πληγέντες του Νοεμβρίου 2017 ξαναεπλήγησαν τον Ιούνιο 2018 και αφού είχαν επισκευάσει τις κατοικίες τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Δήμαρχος έλαβε την υπόσχεση ότι το θέμα θα εξετασθεί, από το Υπουργείο, ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια που θέτει ο νόμος και να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που παρέχει και παράλληλα υπήρξε κοινή συμφωνία πως για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα πραγματοποιηθούν όσες πρόσθετες ενέργειες κριθούν απαραίτητες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΝΦΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ- ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ, ΓΙΑΝΝΑ ΚΡΙΕΚΟΥΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!