Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Απολογισμός για την κοινωνική πολιτική - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
22
Ιανουάριος
Back

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Απολογισμός για την κοινωνική πολιτική

Έναν απολογισμό της θητείας του τον πρώτο χρόνο του «Καλλικράτη» έκανε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός, αναφορικά με την κοινωνική του πολιτική, σημειώνοντας πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου «λειτούργησαν σε νέες βάσεις προσφέροντας περισσότερες και πλουσιότερες υπηρεσίες στους δημότες χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς στοχεύσεις… Είναι σαφές ότι όσα έχουν γίνει δεν φθάνουν ιδιαίτερα σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Έτσι, σύμφωνα με το Δ. Φωκιανό:

Εξασφαλίστηκε επιχορήγηση για το «Βοήθεια στο σπίτι», διπλάσια από την περσινή καθώς και 590.000 ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς ώστε οι μισές οικογένειες να απαλλαγούν από τα τροφεία και να ελαφρυνθούν όσοι γονείς έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Για 2η χρονιά «πάγωσαν» τα δημοτικά τέλη παρά την «οικονομική χρεοκοπία» του δήμου, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι ελαφρύνσεις σε δημοτικά τέλη και συνδρομές σε ευπαθείς ομάδες.

Μοιράστηκαν δωροεπιταγές με αδιάβλητα και αντικειμενικά κριτήρια σε όσους επιβεβαιωμένα υπήρχε ανάγκη μακριά από τις πελατειακού τύπου διανομές της προηγούμενης τετραετίας.

Μεγάλη καινοτομία αποτέλεσε η καθιέρωση του Ταμείου Αλληλεγγύης, το οποίο χορηγεί οικονομικά βοηθήματα σε αδύναμους συνδημότες μας με αντικειμενικά κριτήρια από διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή και της μειοψηφίας.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης θα συνεχίσει τη λειτουργία του και την επόμενη χρονιά , όπως προβλέφθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Καθιερώθηκε η διανομή μερίδων φαγητού 2 φορές (αντί για 1 που ήταν πριν) την εβδομάδα, ενώ σε συνεργασία με την εκκλησία του Α. Παντελεήμονα γίνεται προσπάθεια για την από κοινού αξιοποίηση του οικοπέδου στην οδό Σωκράτους, όπως και στη δημιουργία κοινωνικής υποδομής στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ανθέων και Βρυούλων.

Σταθερή πολιτική της δημοτικής Αρχής είναι η λειτουργία όλων των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών. Παρά τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις από τις υπερκείμενες αρχές, όλες αυτές οι λειτουργίες βρίσκονται σε πλήρη δράση. Οι καθυστερήσεις για την έγκριση των συμβάσεων ,αφορούν όλους τους Δήμους και δεν είναι πρόβλημα μόνο της περιοχής μας. Η δημοτική Αρχή δηλώνει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες της για να λυθεί και αυτό το πρόβλημα που κληρονόμησε.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!