Δ. Λυκόβρυσης: «Πάγωμα» δημοτικών τελών, ενίσχυση Ταμείου Αλληλεγγύης - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
13
Ιανουάριος
Back

Δ. Λυκόβρυσης: «Πάγωμα» δημοτικών τελών, ενίσχυση Ταμείου Αλληλεγγύης

Το δημοτικό συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τα δημοτικά τέλη και για το 2012. Ο δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός, υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση, τόνισε ότι «θέλουμε να δείξουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας προς του δημότες στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω, αν και ο δήμος βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση».

Όπως είπε, «θα προκύψει ένα έλλειμμα περίπου 400.000 ευρώ στα οικονομικά του δήμου το επόμενο έτος, όμως θα τα βγάλουμε πέρα, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα εξορθολογισμού και οικονομιών ευρύτατης κλίμακας. Ως διοίκηση δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε την πρόταση των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου για αύξηση των δημοτικών τελών της τάξεως του 11,8 %, καθώς θα ήμασταν ανακόλουθοι με τη μέχρι τώρα πολιτική που ασκούμε».

50.000 ευρώ για το Ταμείο Αλληλεγγύης

Στο μεταξύ, στην οικονομική ενίσχυση αναξιοπαθούντων δημοτών, θα προχωρήσει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ενόψει και των εορτών. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ενισχύσει το Ταμείο Αλληλεγγύης με 50.000 ευρώ, «προκειμένου να ανακουφίσει έστω και προσωρινά κάποιους πολίτες, οι οποίοι έχουν άμεση οικονομική ανάγκη».

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να ενισχυθούν οικονομικά μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα Γραφεία Δημότη προκειμένου να εξεταστούν από την Επιτροπή για «Βοήθεια ατόμων που χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης», και η οποία αποτελείται από τους κκ. Γ. Ζαφειρόπουλο (πρόεδρο) και τους Γ. Θεοδωρακόπουλο και Μ. Μαμαλάκη.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι :

1. Αίτηση

2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

4. Ε1

5. Ε9

6. Πιστοποιητικό αναπηρίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!