Δ.Λέσβου: Βέλη σε Γαληνό από τον «Άλλο Δρόμο»: «Ανοργανωσιά ή κάτι άλλο..;»

«Ανοργανωσιά ή κάτι άλλο..;». Με αυτό το δηκτικό ερώτημα τιτλοφορεί την ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Λέσβου «Άλλος Δρόμος», αναφερόμενη σε ενημέρωση της τελευταίας στιγμής από την συμπολίτευση για κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερωθήκαμε σήμερα τηλεφωνικά για μια κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ με τρία θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή του Δήμου Λέσβου σε τουριστική έκθεση στη Ρωσία από 23/3/2016. Εκτός από τη συμμετοχή του Δημάρχου σε αυτήν, περιλαμβάνεται και μελέτη για παροχή υπηρεσιών για αυτή τη συμμετοχή, με απευθείας ανάθεση με εντολή Δημάρχου ύψους 24.600 ευρώ.

Ως παράταξη στηρίζουμε κάθε εκδήλωση εξωστρέφειας της δημοτικής αρχής που θα στηρίζει έμπρακτα το νησί μας και τους δημότες μας, αρκεί αυτή να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής διαφάνειας και να είναι αποτέλεσμα ευρύτερης διαβούλευσης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως γεννιούνται σημαντικά ερωτήματα. Ήταν γνωστή η συγκεκριμένη διοργάνωση και αν ναι γιατί ο Δήμος, δεν είχε προγραμματίσει τη συμμετοχή του εν ευθέτω χρόνο, σύμφωνα μάλιστα με αντίστοιχες αποφάσεις παλιότερων ΔΣ; Για ποιο λόγο δεν τέθηκε το θέμα στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε πριν δύο βδομάδες ακριβώς; Είναι αποτέλεσμα μη οργάνωσης και μη αντίστοιχης προετοιμασίας του Δήμου Λέσβου, άρα αποκαλύπτει ότι κάθε αντίστοιχη ενέργεια για τουριστική προβολή, γίνεται χωρίς σχέδιο και χωρίς προγραμματισμό; Ποιος είναι ο ανάδοχος της απευθείας ανάθεσης και με ποιο τρόπο επιλέχθηκε; Πως δικαιολογούνται αναλυτικά και με ακριβή αντιστοίχιση τα προϋπολογιζόμενα έξοδα;

Η παράταξή μας δεν ψήφισε υπέρ της εισήγησης. Αντίθετα αναμένουμε και θα συμβάλουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής προβολής, αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης με τήρηση των όρων διαφάνειας και δημοκρατικής συμμετοχής».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!